10-daagse van de Geestelijke gezondheid

  • 8 september 2020

Tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid van 1 tot 10 oktober zetten we elk jaar het belang van een goede geestelijke gezondheid extra in de kijker! Dit jaar is het een bijzondere editie: sinds enkele maanden bepaalt COVID-19 ons dagelijkse leven. De invloed van dit virus op ons mentaal welbevinden is enorm: het spreekt iedereens veerkracht aan. De slogan ‘Samen Veerkrachtig’ is dus meer dan ooit op zijn plaats. Dit jaar willen we het woord ‘samen’ in onze slogan extra benadrukken. We zetten verbinding en ontmoeting centraal. Want: verbonden zijn met anderen is essentieel om je goed in je vel te voelen.

Inspiratie nodig?

In onze INSPIRATIEGIDS (zie ook in bijlage) vind je tips over hoe je jouw actie ‘Samen Veerkrachtig’ zichtbaar kan maken. De gids werd opgemaakt in mei/juni 2020. Het is moeilijk te voorspellen of de maatregelen om de COVID-19-crisis te bestrijden in oktober nog altijd zullen gelden, en wat deze maatregelen dan concreet zullen zijn. Maar geen nood! Deze gids bevat heel wat acties die ‘corona-proof’ zijn en de ‘afstand houden’-maatregelen respecteren. Je vindt er acties voorgesteld per doelgroep: volwassenen, jongeren, ouderen, kansengroepen en werknemers. Enkele voorbeelden: Breng leven in de straat’, babbelstoel, emotiepad, (online) workshops, storytelling, Warme William, publieke ontmoetingsplaatsen, busje komt zo, op weg met de bakfiets …

Spreuken in het straatbeeld

In 2019 deden heel wat lokale besturen en organisaties mee aan de actie ‘Spreuken in het straatbeeld’. Het was een groot succes. En op algemeen verzoek herhalen we deze actie daarom dit jaar, maar met nieuwe spreuken! We kozen dit jaar uiteraard voor spreuken die inspelen op ontmoeting en verbinding zoals ‘Luisteren kan zoveel zeggen.’, ‘Ik zie je zo graag zwaaien.’ en ‘We kunnen niet iedereen helpen, maar iedereen kan iemand helpen.’.

Wil je deelnemen? Logo-Waasland organiseert opnieuw een groepsaankoop voor krijtstiften (5 stiften voor 25 euro). Stiften bestellen kan via het online bestelformulier. In bijlage vind je ook een communicatietoolkit ‘Spreuken in het straatbeeld’. Deze bevat een aantal communicatietools zoals artikels en sociale mediaberichten, maar ook heel wat inspiratie voor leuke en mooie spreuken. Dit jaar kan je ook gebruik maken van kant-en-klare campagneaffiches met spreuken! Bestel ze via het online bestelformulier.

Inschrijven? Materiaal bestellen?

1/ Snuister in de inspiratiegids in bijlage en zoek naar een aanbod of actie die past bij jouw organisatie. Dat hoeft niet altijd groots te zijn: kijk wat haalbaar is en maak gebruik van de (gratis) promotiematerialen. .

2/ Registreer jouw actie en/of bestel materialen (affiches, postkaarten, krijtstiften, gevoelsbuttons …) via het online bestelformulier.

3/ Maak je actie bekend.

·         Gebruik de algemene communicatietoolkit in bijlage op voor een overzicht van artikels en sociale mediaberichten om te gebruiken op jouw website, facebookpagina of in jouw infoblad.

·         Registreer je actie op www.samenveerkrachtig.be en maak ze zo ruim bekend.