Activeer nu je e-box en krijg een melding van je uitnodiging tot vaccinatie bij ELZ Scheldekracht

  • 17 maart 2021

Je zal sowieso uitgenodigd worden in het vaccinatiecentrum via brief. Die brief verschijnt ook in je e-box.

 

Wil je dus snel op de hoogte zijn en meer zekerheid inbouwen, dan kan je best vandaag nog jouw e-box activeren en meldingen inschakelen.

Wat is een e-box?

De e-box is een digitale brievenbus waarin je gecentraliseerd en beveiligd officiële documenten van verschillende overheidsdiensten kan ontvangen.

Voordelen van de e-box

  • je ontvangt de oproep tot vaccinatie digitaal,
  • je kan de papieren oproepingsbrief niet kwijtraken, je vindt altijd je document terug in de e-box,
  • via de e-box heb je toegang tot een steeds groeiend aantal (overheids)documenten, zodat je steeds al je documenten bij de hand hebt, in een hoog beveiligde omgeving,
  • je helpt de dienstverlening efficiënter te organiseren en te digitaliseren. Weg met de papierwinkel!

Hoe activeer ik mijn e-box?

Je kan de e-box activeren door je mailadres bekend te maken. Dit kan via de link www.mye-box.be. Je kan kiezen uit verschillende aanmeldingsmogelijkheden.

Als je de e-box geactiveerd hebt, ontvang je dus automatisch de uitnodiging voor je vaccinatie digitaal. Om je e-box te openen en de documenten, die beveiligd werden doorgestuurd, te raadplegen, moet je enkel aanmelden met je identiteitskaart of via itsme®.

Stel zeker ook in dat je een melding ontvangt op je mailadres wanneer er een bericht in je e-box terecht komt. Klik rechts bovenaan op je eigen naam. Selecteer vervolgens ‘Mijn profiel’ en voeg je e mailadres daar toe. Belangrijk is om hier te selecteren dat je mails wenst te ontvangen! Op deze manier krijg je je uitnodiging twee of drie werkdagen vroeger dan dat je de brief ontvangt. Vervolgens moet je bij een melding via mail, je weer aanmelden met je identiteitskaart of via itsme® op je e-box.

Uitnodigingen per e-mail en sms

De uitnodiging per e-mail en sms lagen een tijdje stil door fouten in het systeem. Op 15 maart werd er opnieuw mee gestart. Je krijgt de uitnodiging ook via e-mail en sms wanneer je e-mailadres en gsm-nummer gekend zijn bij je ziekenfonds. Log in bij of contacteer je ziekenfonds om na te kijken of ze je juiste e-mailadres en telefoonnummer hebben.

Bekijk je liever een instructievideo?

Klik dan hier.