Bijkomende opening vaccinatiecentra Wetteren en Wachtebeke tussen Kerst en Nieuwjaar

  • 21 december 2021

De inkorting van de termijn voor een booster na Pfizer maakt het mogelijk om een pak sneller te vaccineren.

Dat zal nodig zijn om de opmars van de omikron-variant te temperen. Om die redenen beslissen wij als eerstelijnszone om toch niet te sluiten in de periode tussen kerst en Nieuwjaar. Wie graag in aanmerking komt, kan zich melden op QVAX.be.

Nu de interval voor gevaccineerden met Pfizer is ingekort tot vier maand, kunnen de vaccinatiecentra opnieuw een versnelling hoger schakelen. Daarom zullen onze vaccinatiecentra open zijn in de dagen tussen kerst en nieuw. Wachtebeke zal openen op maandag en dinsdag, Wetteren op dinsdag en woensdag. 

‘Uitnodigingen langs de reguliere weg sturen voor die periode zal moeilijk lukken’, zegt Peter Dendooven, programmamanager voor ELZ Scheldekracht, ‘maar we kunnen dit moment benutten om de mensen uit het basisonderwijs en de kinderopvang op te roepen. Dat gebeurt aan de hand van lijsten die wij via contactpersonen opvragen. De overblijvende plekken vullen we met QVAX.’

Leerkrachten basisonderwijs, kinderopvang en QVAX

Recent kregen vaccinatiecentra de toelating om leerkrachten uit het basisonderwijs en mensen die werken in kinderopvang als aparte groep uit te nodigen om hen sneller aan bod te laten komen. De bijkomende opening tussen Kerst en Nieuwjaar biedt hen de ideale gelegenheid om een prik te komen halen.

Ben jij een leekracht uit het basisonderwijs of tewerkgesteld in de kinderopvang en gedomicilieerd in onze eerstelijnszone? Je directie kan contact met ons opnemen via info@elzscheldekracht.be

De capaciteit is echter groter en om uitnodigingen per post te sturen is de tijd te kort. Daarom doen de centra een beroep op QVAX. Wie graag in aanmerking komt voor een snelle prik registreert zich dus best op QVAX. Je kan er je beschikbaarheden doorgeven. Dan kan je een uitnodiging afwachten. Die uitnodiging moet je best binnen het half uur bevestigen. Helemaal zeker van je snellere prik ben je dus niet, maar je maakt wel een grote kans. Een QVAX-uitnodiging kan maximum zeven dagen op voorhand. 

We verwachten om op die manier tijdens de kerstperiode ongeveer 2000 mensen een booster te kunnen geven. Intussen bereiden we ons voor op een opschaling van de campagne tijdens de eerste drie weken van januari. De bedoeling is tegen eind januari iedereen die in aanmerking komt een booster te hebben gegeven.

Lokale callcenter

Het callcenter is tussen Kerst en Nieuwjaar gesloten. Toch een vraag? Bekijk hier wat je kan doen.

Heb je je uitnodiging gekregen en wil je bevestigen of verplaatsen? Wil je dat zeker tussen Kerst en nieuw regelen? Probeer de digitale weg! Laat je eventueel helpen door vrienden, familie of buren. Je hebt enkel je vaccinatiecode nodig. Die vind je op je uitnodiging. 

Werkwijze via de website

  • Op je brief vind je een vaccinatiecode. Die hou je best bij de hand.
  • Surf naar https://covidvaccin.doclr.be/
  • Vul je code in en klik op ‘doorgaan’.
  • Je krijgt het voorgestelde moment te zien. 
  • Klik onderaan op ‘ik bevestig mijn toegewezen vaccinatie’. 

Wil je wijzigen? Klik dan op de knop ‘verplaatsen’. Kies dan in de agenda een nieuw moment. Klik dan onderaan op ‘ik bevestig mijn toegewezen vaccinatie’ en zet het schuifje op ‘ja’ (groene kleur) om te bevestigen dat je van de informatie kennis hebt genomen en klik ten slotte op ‘bevestigen’.

Bekijk je dat graag nog eens? Dat kan hier voor de bevestiging en hier voor het verplaatsen.

Werkwijze via de QR-code en smartphone

  • Scan met je smartphone de QR-code die in je brief staat
  • Klik op doorgaan
  • Je krijgt het voorgestelde moment te zien
  • Klik onderaan op ‘ik bevestig mijn toegewezen vaccinatie’.

Wil je wijzigen? Klik dan op de knop ‘verplaatsen’. Kies dan in de agenda een nieuw moment. Klik dan onderaan op ‘ik bevestig mijn toegewezen vaccinatie’  en zet het schuifje op ‘ja’ (groene kleur) om te bevestigen dat je van de informatie kennis hebt genomen. Klik dan tenslotte op ‘bevestigen.

Hulp nodig?

Je kan wel het terugbelformulier invullen. Na de kerstvakantie staan er extra mensen klaar om iedereen terug te bellen. Wil je echt iemand aan de lijn in die periode? Bekijk dan op de website van jouw gemeente via welk nummer je in deze periode contact kan opnemen over je dringende vaccinatie-vraag.