Campagne hulplijnen

  • 4 januari 2021

Hulplijnen | Zorgen voor Morgen

De hele Corona-situatie brengt een pak zorgen met zich mee. En dat in een tijd dat een groot stuk van onze vertrouwde ‘ventilatiekanalen’ zijn weggevallen. Onderschat het niet: al die kleine gesprekken – collega’s onder elkaar, met je eigen klanten, bij de bakker, met vrienden of familie – die doen deugd. Ze helpen je verder, verlichten je zorgen. Die contacten, vormen dag in dag uit, onze eigen hulplijnen.

Nieuwe campagne

Als dat allemaal wegvalt, wordt alles moeilijker…

Hulplijnen - carpoolDe Vlaamse overheid lanceert vanaf 26 december een grootschalige campagne, om te benadrukken dat er hulp klaar staat, voor wie hem nodig heeft. De hulplijnen in Vlaanderen trekken komende periode alle registers open, om mensen in de donkerste periode van het jaar een luisterend oor te bieden. ‘We missen onze gesprekken. Blijf praten met mensen in je omgeving. Kan dat niet? Dan kan je altijd terecht bij de hulplijnen.’ Dat wordt de insteek van de campagne.

Hulplijnen

De hulplijnen, dat zijn Tele-Onthaal, 1712, Awel, Nupraatikerover, de Zelfmoordlijn, de Druglijn en Stop it Now! De campagne moet het hulpaanbod bekender maken, zodat niemand zich in de steek gelaten voelt! Hoe breder we die boodschap kunnen uitdragen, hoe meer mensen we hulp kunnen bieden. We willen daarom ook u vragen om deze boodschap mee te verspreiden! Kijk hier voor campagnemateriaal