Contactonderzoek

  • 19 mei 2020

Om te vermijden dat COVID-19 zich opnieuw snel verspreidt onder de bevolking, voert de Vlaamse Overheid contactonderzoek uit.  Wanneer een patiënt, cliënt, inwoner, … positief test op een COVID-19-test, start dit contactonderzoek. 

De contactonderzoeker vraagt aan die zieke persoon met wie hij contact heeft gehad. Het is immers mogelijk dat die personen besmet zijn. De contactonderzoeker belt of bezoekt dan die contactpersonen. De contactonderzoeker geeft advies over wat ze moeten doen om te vermijden dat ze op hun beurt andere mensen in hun omgeving ziek maken. Hoe meer besmettingen we op die manier kunnen vermijden, hoe beter. 

Om een antwoord te geven op de vragen van de betrokkene en zijn contactpersonen inzake heel dit onderzoek, maakte de overheid een folder op.  Deze wordt via de Logo’s actief verspreid.

Meer info, de digitale folder in verschillende talen en een filmpje vind je hier terug.  Ben je ook geïnteresseerd om enkele folders te ontvangen om zo een antwoord te kunnen bieden op de vragen van je cliënteel of inwoners? Vraag het dan gerust aan bij je Logo.  Ook als je al een pakketje kreeg en er graag nog wil bijbestellen kun je hier terecht.