COVID-19 – Het Riziv verleent een tegemoetkoming in de kosten voor beschermingsmateriaal van de zorgverleners, aangepast aan de specificiteit van elk beroep

  • 27 oktober 2020

Tegemoetkoming  is verlengd tot eind november: we verlichten de kosten die u, als zorgverlener, in een privépraktijk en bij ambulante zorg draagt voor uw beschermingsmateriaal en -maatregelen die specifiek voor COVID-19 zijn bestemd. De beschermingsmaatregelen blijven noodzakelijk om uw patiënten veilig te behandelen, maar mogen in geen geval aan hen worden doorgerekend.

Het systeem blijft onveranderd: een globale aanpak voor alle getroffen beroepen, waarbij we rekening houden met de specifieke omstandigheden van elk beroep.

Thuisverpleegkundige? Vanaf 1 september is dit globale systeem op u van toepassing en niet meer dat van het aanvullende ereloon.

Handschoenen, maskers, kielen, brillen, gezichtsschermen, sterilisatiemateriaal, alcoholgel en -spray:  een aanvullend budget van 144 miljoen verzekert een optimale bescherming bij de verzorging die u verleent van 1 september tot 30 november 2020.

Lees meer