Covid-19 Vaccinatie

Vaccinatie is de belangrijkste troef om de pandemie achter ons te laten. Doe het voor jezelf, voor geliefden, familie en vrienden, voor de zorgverleners en patiënten, zodat we elkaar snel terug kunnen vastnemen en het sociale leven terug kunnen opnemen. Daarom is het belangrijk om jezelf en patiënten goed te informeren. Het Agentschap Zorg en Gezondheid helpt hier een handje bij door alle actuele en juiste informatie en campagnemateriaal over de covid-19-vaccinaties te bundelen op hun website

Contactgegevens vaccinatiecentra Schelde en Leie

We maakten voor u een duidelijk overzicht met belangrijke gegevens over de vaccinatiecentra in ELZ Schelde en Leie en met contactgegevens voor beide vaccinatiecentra. Bekijk zeker ook de introductiefilmpjes over de vaccinatiecentra.   

Nuttige links

Vaccinatie 65-plussers

Vanaf 22 maart starten we met de vaccinaties van de 65-plussers, te beginnen met de oudsten.  Deze data zijn onder voorbehoud en afhankelijk van de regio, het aantal geleverde vaccins en het type vaccin.  

We merken dat een aantal bezorgdheden en vragen geregeld terugkomen vanuit deze doelgroep.  Als zorg- of welzijnsprofessional ben je een belangrijke schakel in dit proces en kan je op een eenvoudige wijze deze doelgroep mee helpen ondersteunen met het verschaffen van onderstaande informatie.  Help deze informatie mee te verspreiden naar uw achterban, collega’s en vooral naar uw patiënten die 65+ zijn en met deze vragen kampen.  Op die manier kunnen ook zij op een eenvoudige wijze de weg naar ons vaccinatiecentrum vinden voor een maximale bescherming.

Hoe kan ik mijn afspraak bevestigen of aanpassen?
Hoe bereik ik het vaccinatiecentrum?
Is het vaccinatiecentrum toegankelijk voor rolstoelpatiënten?
Mag mijn mantelzorger mee?
Wat breng ik mee naar het vaccinatiecentrum?
In welk geval kan ik thuis gevaccineerd worden?

Prioritaire zorgverstrekkers eerste lijn

Na de woonzorgcentra komt het personeel van de ziekenhuizen en de zorgprofessionals uit de eerstelijn aan de beurt. Om te bepalen wie exact aan de beurt komt werd een lijst opgesteld door het Agentschap Zorg en Gezondheid. Deze lijst bevat de prioritaire zorgberoepen die in de eerste fase worden gevaccineerd (vanaf 15/02). Controleer eenvoudig of u al op de lijst staat via de ‘sta ik op de lijst’ tool. Meer informatie over het volledige proces voor zorgverstrekkers kan u hier terugvinden. De exacte timing is afhankelijk van de beschikbaarheid van de vaccins. 

Interessante webinars die te herbekijken zijn:

 

  • Webinar ‘communiceren en sensibiliseren over Covid-19 maatregelen en vaccinaties’ - Logo Gezond+

  https://www.youtube.com/watch?v=rKGuntop7OQ&list=PLIKEIJKIXFNXOwaAlkRw6Cm8tEtTyjyXA&index=2

  • Webinar voor vaccinatoren en directies uit WZC - Agentschap Zorg en Gezondheid

https://www.youtube.com/watch?t=405&v=__SX_q8We0g&feature=youtu.be

  • Webinar voor WZC-medewerkers - Agentschap Zorg en Gezondheid

https://www.youtube.com/watch?t=292&v=paclUxm56Bs&feature=youtu.be

  • Webinar met Prof. Pierre Van Damme over vaccinatie (campagne) – Domus Medica

https://www.domusmedica.be/kennisdomein/kringen/kringvergade...

  • Webinar met Dr. S. Callens, Pr. I. Roels en Maarten Vansteenkiste – UZ Gent

https://www.youtube.com/watch?v=EZDwHasnU3k&feature=youtu.be