Dag Van de Mantelzorg 23/6/2021

  • 22 juni 2021

Beste mantelzorghelden,

De coronacrisis brengt een warme golf van (spontane) solidariteit teweeg. Dagenlang applaudisseerden we voor onze zorgverleners in ziekenhuizen, woonzorgcentra en de thuiszorg. Maar deze waardering voor de reguliere zorg geldt ook voor mantelzorgers!

Vandaag is het applaus voor jullie, (mantelzorg)helden van de zorg! Jullie belangeloze inzet voor een dierbare is goud waard!

Jullie houden niet enkel het informele netwerk van de zorg draaiende. Jullie bieden een warme houvast, een helpende hand, een tochtgenoot,… Jullie inspanningen zijn   meer dan ooit een onmisbare schakel in het zorglandschap!

Tegelijk mogen we niet vergeten dat vandaag de dag steeds meer van mantelzorgers verwacht wordt. En ook jullie hebben soms nood aan een luisterend oor. Daarom moeten we blijvend aandacht hebben voor de juiste ondersteuning en een gezonde balans tussen draagkracht en draaglast.  Hier willen we als Eerstelijnszones Waasland in de toekomst zeker ook ons steentje aan bijdragen.

 

Je zorg voor mij

is zoveel meer dan

dat wat je doet.

 

Je aanwezigheid, warmte,

de grootsheid van je

hart, zo diep rakend

 

Ik voel me gedragen,

graag gezien, gewaardeerd.

Je helpt me stralen.

 

Je geeft je hart voor

mij. Ik kan je daar niet

genoeg voor bedanken.

 

Debora Kyndt

 

Dit mooie gedichtje komt uit de gedichtenwandeling die stad Brugge in samenwerking met verschillende partners organiseert naar aanleiding van ‘Dag van de Mantelzorg’. De volledige gedichtenbundel kan je hier lezen.

 

Met dankbare groet,

Team Eerstelijnszones Waasland

 

Klik op volgende mantelzorgverenigingen voor meer info :

https://wvlzorgt.be/fileadmin/_processed_/1/e/csm_csm_Coponcho_logo_343a69a29a_90dc764351.png
https://wvlzorgt.be/fileadmin/_processed_/8/c/csm_liever_thuis_1109346fc4.jpg https://wvlzorgt.be/fileadmin/_processed_/3/e/csm_steunpunt_mantelzorg_logo_3a54adc6c6.png https://wvlzorgt.be/fileadmin/_processed_/8/8/csm_ons_zorgnetwerk_5eca5d5d34.png

https://wvlzorgt.be/fileadmin/_processed_/9/9/csm_samana_833d179636.png

Logo Okra