Dag van de Palliatieve Zorg / 9 oktober

  • 11 oktober 2021

Zaterdag 9 oktober is de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg, hét moment om palliatieve zorg in de kijker te zetten. De sector slaat daarom de handen in elkaar om samen palliatieve zorg onder de aandacht te brengen. Dit jaar lanceren ze een campagne onder het motto ‘Doodgewoon. Praten over leven en dood.’

 

 

Voor veel mensen is het moeilijk om over het levenseinde te praten. Het is nochtans belangrijk om hierover in gesprek te gaan, ook als je nog gezond bent. Bespreekbaarheid is immers de eerste stap naar de juiste zorg en ondersteuning. Door erover te praten kun je aangeven welke zorg je zou willen aan het levenseinde en welke niet. Je kan je vragen stellen en je verlangens, wensen en zorgen delen.

Het doel van de campagne is tweeledig: de dood als deel van het leven bespreekbaar maken, én een wegwijzer bieden voor wie meer informatie zoekt over palliatieve zorg en het levenseinde. Er zijn immers heel wat organisaties en zorgverleners in Vlaanderen bezig met palliatieve zorg, maar de bevolking vindt niet altijd de weg naar de juiste informatie.

Meer informatie vind je terug op dagvandepalliatievezorg.be.

Doe mee en help het levenseinde bespreekbaar maken, zodat meer mensen de weg vinden naar de juiste zorg en ondersteuning!

Dag van de palliatieve zorg: dood gewoon