De Diabetesbeurs gaat digitaal! (23-24-25 maart 2021)

  • 4 maart 2021

Ook in deze bijzondere omstandigheden staat de tijd niet stil en zijn er heel wat nieuwe ontwikkelingen in de wereld van diabetes. 

Om personen met diabetes en zorgverleners op de hoogte te houden van alle nieuwe innovaties en technologieën, organiseren we in maart 2021 de eerste digitale editie van de Diabetesbeurs! Iedereen kan online aansluiten. 
We werken samen met onze partners volop aan een boeiend programma om 3 avonden te vullen. 

Elke thema-avond wordt ingeleid door een gastspreker, gevolgd door een aantal firma’s die hun nieuwste producten voorstellen. Je komt er alles te weten over de nieuwste insulinepompen, de recentste meetsystemen, de hipste apps … en bovendien krijg je de kans om vragen te stellen. 

23 maart 2021: Glucosemonitoringsystemen
Flash en Continue Glucose Monitoring (CGM)- systemen zijn sinds enkele jaren dé manier van meten voor personen met diabetes type 1. De systemen evolueren voortdurend (minder prikken, betere alarmen, nog nauwkeuriger …). Ontdek tijdens deze sessie de nieuwigheden op vlak van monitoringssystemen en hoe deze technologie voortdurend innoveert.

24 maart 2021: Insulinepompen
Recent werden op de Belgische markt enkele nieuwe insulinepompen geïntroduceerd. Maak zelf kennis met wat ze te bieden hebben! Patch pomp, sensorgestuurde pomp …  het zijn maar enkele technologieën die we deze avond graag aan je voorstellen.

25 maart 2021: Diabetes type 2 
Deze avond brengen we een aantal innovaties specifiek voor personen met diabetes type 2. We brengen trends en tips voor een correcte behandeling en opvolging. Ontdek zelf wat er verandert op vlak van diabetes type 2.

SCHRIJF JE HIER (GRATIS) IN!