De vaccinatiecentra in Wetteren en Wachtebeke sluiten op 14 maart

  • 17 februari 2022

De twee vaccinatiecentra van ELZ Scheldekracht sluiten op 14 maart en er opent op 15 maart één nieuw vaccinatiepunt voor heel de eerstelijnszone.

Waarom?

We zijn zeer blij dat al meer dan 72.99% procent van onze inwoners geboosterd is, alsook behalen we een basisvaccinatiegraad van bijna 90%. Dit zijn zeer mooie cijfers en ze stijgen nog, maar het is niet meer nodig om zo’n grote centra hiervoor open te houden.

Na één heel jaar als volwaardige vaccinatiecentra te hebben gedraaid, werden in totaal ongeveer 300.000 prikken gezet. Bij deze zijn we dan ook blij dat deze sporthallen eindelijk de oorspronkelijke activiteiten de verdiende volledige ruimtes kunnen teruggeven.

Voor wie?

Zij die nog een covid-vaccinatie nodig hebben, zullen geprikt kunnen worden in het nieuwe vaccinatiepunt vanaf 15 maart.

Wat nu?

Momenteel vaccineren wij jongeren van 12 t.e.m.17 jaar en mensen met verminderde immuniteit uit. Zij kunnen hun afspraak zelf inplannen via dit formulier waarop men zal kunnen terugvinden waar deze prik zal gebeuren op het gekozen moment.

Waar?

Het nieuwe vaccinatiepunt zal zich bevinden in een oude rusthuisafdeling die reeds over vele nodige faciliteiten beschikt, dit in de Kloosterstraat in Merelbeke in hetzelfde gebouw waar nu een testcentrum is.

Wat met het callcenter?

Het callcenter zal nog tot eind april open blijven. Waar jullie daarna met eventuele vragen terecht kunnen, wordt momenteel nog verder uitgewerkt.

Wat als er weer grotere aantallen prikken gezet moeten worden?

Dit vaccinatiepunt is een perfecte tijdelijke tussenoplossing, terwijl er wordt voorzien om in de toekomst snel te kunnen schakelen als er opnieuw grote aantallen prikken moeten worden gezet.

Zo plannen we samen met de gemeenten en eerstelijnsactoren om in de toekomst eventueel nabij de mensen prikmomenten te voorzien door het inzetten op verschillende (mobiele) vaccinatiepunten verspreid in de zone.

Bij deze bedankt aan allen!

Graag willen we dit moment aangrijpen om alle betrokkenen nogmaals te bedanken voor de grote inzet het laatste jaar. Zonder al de medewerkers en vrijwilligers in de vaccinatiecentra hadden we dit nooit kunnen waarmaken. Wij laten jullie niet gaan zonder meer. Moest er nog nood zijn aan een opschaling, zijn we er zeker van dat we terug kunnen rekenen op al die bereidwillige handen!

Ook bedanken we alle betrokkenen in de sporthallen en de gemeenten voor hun blijvende inzet het hele jaar door. Daarnaast bedanken wij graag alle gevaccineerde inwoners binnen onze zone. Samen met jullie behaalden we telkens een boven gemiddelde vaccinatiegraad!

We mogen met z’n allen trots terugkijken op alle geleverde prestaties in deze twee ongelofelijke vaccinatiecentra het afgelopen jaar. Op naar een volgende fase!