De vaccinatiedata van je kind bekijken via MyHealthViewer

  • 26 juli 2021

Veel volwassenen kregen hun uitnodiging voor vaccinatie nog vóór hun brief in de bus zat. Dankzij de gegevens van de ziekenfondsen konden zij verwittigd worden met een e-mail of sms. 

Voor de 12- tot 15-jarigen is dat minder makkelijk. E-mailadressen en gsm-nummers zijn veel minder bekend. Toch is er een manier om online sneller de vaccinatiedata van je kind op te zoeken: via myhealthviewer.be.

Vanaf wanneer kan dat? 

Je kan de data opzoeken vanaf het moment dat de uitnodiging in het vaccinatiecentrum is uitgestuurd. De week van 19/7 gaan in beide vaccinatiecentra de uitnodigingen voor alle jongeren die nog niet werden uitgenodigd de deur uit.

Van zodra de data beschikbaar zijn, kan je die bekijken. Daarmee kan je enkele dagen voor het aankomen van de brief de data al kennen. Je kan dan ook meteen de afspraken bevestigen of verplaatsen. 

Hoe doe ik dat?

  • Je duidt aan ‘ik wil me aanmelden als burger’ en meld je aan met de sleutel van je keuze (Itsme, E-ID,...)
  • Wanneer je aangemeld bent, kan je je kind selecteren. 
  • In de kolom links zie je dan ‘mijn covid-19-info’. Daar zie je de data en de code. Je kan er ook de data bevestigen of wijzigen; als je doorklikt op de vraag om de data te bevestigen, kom je terecht in de agenda van je vaccinatiecentrum. Werkt de link niet? Vul de activatiecode in op https://covidvaccin.doclr.be/.

Let op! De agenda van de vaccinatiecentra is maar voor 14 dagen ver bekend. Voor latere data kennen we de leveringen nog niet en kan er nog niet gepland worden. Wanneer je een paar dagen wacht, komen er nieuwe data beschikbaar. 

Let op! Voor de vaccinatie van een jongere is toestemming van de ouder nodig. Je geeft die door mee te gaan, of je kan een brief meegeven. Een voorbeeld vind je hier