De vaccinatiedata van je kind sneller bekijken? Dat kan via myhealthviewer!

  • 6 januari 2022

Veel volwassenen kregen hun uitnodiging voor vaccinatie nog vóór hun brief in de bus zat. Dankzij de gegevens van de ziekenfondsen konden zij verwittigd worden met een e-mail of sms. Voor kinderen kan dit niet, maar kan je snel online de vaccinatiedata terugvinden: via myhealthviewer.be.

Vanaf wanneer kan dat? 

Je kan de data opzoeken vanaf het moment dat de uitnodiging in het vaccinatiecentrum is uitgestuurd. Oze vaccinatiecentra zijn al gestart met het uitnodigen van 5 tot 11-jarigen. De uitnodiging werd wel nog niet voor elk kind aangemaakt. 

Van zodra de data beschikbaar zijn, kan je die bekijken. Daarmee kan je enkele dagen voor het aankomen van de brief de data al kennen. Je kan dan ook meteen de afspraken bevestigen of verplaatsen.

Hoe doe je dat?

 

 

  • Je duidt aan ‘ik wil me aanmelden als burger’ en meld je aan met de sleutel van je keuze (Itsme, E-ID,...)
  • Wanneer je aangemeld bent, kan je je kind selecteren. 

 

 

  • In de kolom links zie je dan ‘mijn covid-19-info’. Daar zie je de data en de code. Je kan er ook de data bevestigen of wijzigen; als je doorklikt op de vraag om de data te bevestigen, kom je terecht in de agenda van je vaccinatiecentrum. Werkt de link niet? Vul de activatiecode in op https://covidvaccin.doclr.be/.

 

 

Let op! Voor de vaccinatie van een jongere is toestemming van de ouder nodig. Je geeft die door mee te gaan, of je kan een brief meegeven. Een voorbeeld vind je hier

Let op! Heeft je kind (een) jongere broer(s) of zus(sen) die ook in aanmerking komen voor het vaccin? Dan mag je die zonder uitnodiging of afspraak al meenemen. Je hoeft op de uitnodiging niet te wachten, er is voldoende capaciteit.