De Wase Kiem ELZ Waasland

De Wase Kiem ZW

Doelstelling

Een duurzame en bovenlokale samenwerking voor een betere perinatale gezinsondersteuning ondersteunen  via het VVSG-project.  Het gaat om de uitbouw van een zwangerschapscentrum voor kwetsbare zwangeren, waar volgens het principe van Centering Pregnacy de vrouwen/partners in groep hun zwangerschap beleven en ondersteuning krijgen van gynaecoloog, vroedvrouw, huisarts en sociale hulpverleners.

Partners Waasland ZW

Lokale besturen van de gemeenten Lokeren, Moerbeke, Sint-Niklaas, Temse en Waasmunster, Huizen van het Kind, wijkgezondheidscentrum De Vlier, de Verenigde ziekenhuizen Waas en Durme (gynaecologen en materniteit), Kind en Gezin, huisartsen en zelfstandige vroedvrouwen.

Projectpromotor: OCMW Sint-Gilis-Waas

Meer info

dekiem@wgcdevlier.be of 0472/76 82 69

De Wase Kiem NO

Doelstelling

Een duurzame en bovenlokale samenwerking voor een betere perinatale gezinsondersteuning ondersteunen via het  Leader-project. Het gaat om de uitbouw van een zwangerschapscentrum voor kwetsbare zwangeren, waar volgens het principe van Centering Pregnacy de vrouwen/partners in groep hun zwangerschap beleven en ondersteuning krijgen van gynaecoloog, vroedvrouw, huisarts en sociale hulpverleners.

Partners Waasland NO

Lokale besturen van de gemeenten van Kruibeke, Sint-Gillis-Waas, Stekene en Beveren, Huizen van het Kind, De Vlier (expertisedeling), AZ Nikolaas (locaties voor groepsbijeenkomsten en consultatieruimten), Kind en Gezin, huisartsen, zelfstandige vroedvrouwen, gynaecologen...

Indienend lokaal bestuur: stad Sint-Niklaas

Meer info

dekiem@wgcdevlier.be of 0472/76 82 69

Aanmelden

Aanmelden kan via de website: www.dewasekiem.com

Als huisarts iemand aanmelden kan door het invullen van het intakeformulierodt bestandintakeformulier de wase kiem.odt (26 kB), door een e-mail te versturen naar dekiem@wgcdevlier.be of door telefonisch contact op te nemen met De Wase Kiem op het gsm-nummer: 04-72768269. Zwangeren kunnen op elk moment in de zwangerschap kosteloos instappen (mits zij aangesloten zijn bij een mutualiteit). Zo worden de groepsbijeenkomsten en de individuele consulten rechtstreeks afgerekend bij het ziekenfonds of OCMW via de derdebetalersregeling.

Meer informatie is te vinden in de brochures pdf bestandbrochure hulpverleners de wase Kiem.pdf (1.26 MB) . Interesse om bij te dragen aan onze missie of nood aan meer verduidelijking? Mail naar dekiem@wgcdevlier.be of bel 04-72768269.