Deel de kopzorgen van ouderen via dit nieuw prikbord!

  • 22 maart 2021

Half oktober 2020 lanceerde de Vlaamse Ouderenraad de campagne Kopzorgen Verdienen Zorg . Daarmee vragen ze meer aandacht voor het psychisch welzijn van ouderen. Ondertussen zijn ze zo’n 5 maanden en heel wat boeiende gesprekken en interviews verder.

Deze zaterdag (20 maart) lanceerden ze een interactief nieuw prikbord waar alle ouderen en hun omgeving (familie, vrienden, mantelzorgers, professionals op het terrein en wetenschappers en deskundigen) kopzorgen/verlieservaringen waarmee ze kampen, kunnen delen. Want iedereen komt in z’n leven andere verlieservaringen/kopzorgen tegen. De drempels waarop ze botsen in de zoektocht naar hulp. De lichtpuntjes die hen door de moeilijke periodes hielpen. En de tips die zij hebben voor onze beleidsmakers.

En dit allemaal samen met een nieuwe koploper: Paula Sémer!

Bij deze een warme oproep om de kopzorgen van ouderen hier te delen! Alle reacties op het prikbord vormen de basis voor een set van beleidsvoorstellen over de toekomst van de geestelijke gezondheidszorg voor ouderen, waarmee de Vlaamse Ouderenraad eind dit jaar uitpakt.