Vaccinatiecentra

Vaccinatiecentrum Denderdal --> Vaccinatiepunt De Oever

Op donderdag 24 maart sloot het vaccinatiecentrum Denderdal de deuren. Wie zich nu nog wil laten vaccineren, kan daarvoor terecht bij de huisarts. Als dat niet lukt, kan er ook een afspraak gemaakt worden in het vaccinatiepunt De Oever in Aalst.

Het grootschalige vaccinatiecentrum Denderdal ging in februari vorig jaar open. Sinds dan werden bijna 130.000 inwoners van Aalst, Denderleeuw, Erpe-Mere, Haaltert en Lede gevaccineerd en werden meer dan 350.000 prikken toegediend. De vlotte organisatie van het vaccinatiecentrum is het resultaat van een goede samenwerking tussen alle betrokken gemeenten maar ook van heel wat medewerkers en vrijwilligers.

Inwoners van van de ELZ die zich nog willen laten vaccineren, maken een afspraak bij hun huisarts. Als dat niet lukt, dan kunnen ze contact opnemen met het callcenter (053 72 30 80) om een afspraak te maken in het vaccinatiepunt De Oever aan de Albrechtlaan 117 in Aalst. Dit Covid-vaccinatiepunt zal beperkt geopend zijn.
In de nabije toekomst zal Covid-vaccinatie ook mogelijk zijn via een aantal apothekers. Communicatie hierover volgt later.

Boostervaccin voor 80+ers en bewoners van woonzorgcentra

Tussen 22 mei en 24 juni kunnen 80+ers en alle bewoners van woonzorgcentra een tweede boostervaccinatie tegen COVID-19 krijgen. Personen die zich eerder lieten vaccineren met een basisvaccinatie en een eerste boosterprik krijgen nu de mogelijkheid tot een tweede booster om de persoonlijke bescherming op peil te houden. Dit is een gratis en vrijblijvend aanbod

De tweede boostervaccinatie kan je krijgen in het vaccinatiepunt De Oever (Albrechtlaan 117, 9300 Aalst). Hiervoor dien je vooraf een afspraak te maken. Dit kan op twee manieren;

Wat doe je op de dag van je vaccinatie?
 · Breng je identiteitskaart mee.
 · Draag een chirurgisch of stoffen mondmasker.
 · Draag makkelijke kleding. Je krijgt een vaccinatie in je bovenarm.
 · Kom alleen, behalve als je hulp nodig hebt.
 · Voel je je ziek, grieperig of heb je koorts boven 38°C? Stel je afspraak dan uit en maak een nieuwe
als je volledig genezen bent.
 · Ben je in isolatie wegens een besmetting met COVID-19? Stel je afspraak dan uit.

 

Minder mobielen vervoer

Lukt het je niet om tot aan het vaccinatiepunt te geraken? Afhankelijk in welke gemeente je woont kan je beroep doen op de minder mobielen centrale. 

  • Bewoners van Aalst bellen naar 053/72.30.81

  • Bewoners van Denderleeuw bellen naar 053/64.06.83

  • Bewoners van Erpe-Mere bellen naar 053/60.34.90

  • Bewoners van Haaltert bellen naar 053/85.86.40

  • Bewoners van Lede bellen naar 053/80.20.22

De vervoersalternatieven zullen worden uitgelegd en er wordt samen naar een oplossing gezocht.

 

Controleer uw vaccinatiecertificaten voor u op reis vertrekt!

Sommige landen vragen dat u van elke toegediende prik een vaccinatiecertificaat kunt voorleggen bij aankomst. Kijk voor uw vertrek dus zeker na of al uw vaccinatievertificaten beschikbaar zijn:

Vindt u niet al uw certificaten terug, dan is de digitale handtekening van uw certificaat vervallen. Neem in dat geval contact op met de helpdesk op 078 78 78 50 (elke werkdag tussen 9 en 19 uur) en vraag om uw certificaten te laten vernieuwen.

Nadat de dienst uw certificaten heeft vernieuwd zijn ze allen opnieuw beschikbaar om te downloaden.