Diabetessymposium

Datum:
Locatie: Digitaal
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Het diabetessymposium bestaat sinds 1997. Het heeft van bij het begin ingespeeld op de daadwerkelijke noden van verpleegkundigen in het werkveld, alsook de allernieuwste tendensen en ontwikkelingen binnen diabeteszorg. Vanuit de Werkgroep Diabetesverpleegkundigen NVKVV wordt jaarlijks het programma samengesteld, met vertegenwoordigers uit de thuiszorg, algemene- en universitaire ziekenhuizen. Het diabetessymposium groeide doorheen de jaren uit tot een succesvol tweedaags congres met meer dan 550 deelnemers per jaar. De ideale plek voor multidisciplinaire uitwisseling van kennis waar de zorgvrager en diens omgeving centraal staan.    

Diabetessymposium editie 2021 op 8 en 9 november 2021 wordt integraal in klank en beeld aangeboden op het digitale platform Diabetessymposium 2021 maar zal ook gedeeltelijk fysiek doorgaan op 9 november 2021 in het ICC te Gent.  

Werk je als diabeteseducator, referentieverpleegkundige diabetes, thuisverpleegkundige, diëtiste en voedingsdeskundige, podoloog, psycholoog, kinesitherapeut, zorgpromotor, huisarts, zorgkundige, zorgpromotor of ben je student in een van deze opleidingen. Of heb je een bijzondere interesse voor de zorg voor deze patiëntengroep en wens je je bij te scholen? Dit digitale diabetessymposium houdt je kennis up-to-date.

In het programma focussen we op de toekomst: · technologie · innovatie binnen diabetes care 2.0 · digitalisering · persoonsgerichte kwaliteitszorg.

Het is een gevarieerd programma dat focust op diabetes care 2021 en veel verder, resultaten wetenschappelijk onderzoek, praktijkervaringen, digitale vernieuwingen die dichterbij komen … zie programmaboekje: pdf bestandDiabetesbrochure DEF..pdf (31.33 MB).

Info en laatste wijzigingen op www.diabetessymposium.be .
De sprekers zijn één voor één toppers die deskundigheid koppelen aan kwaliteit en warme zorg.

Het NVKVV team wil jullie doen stilstaan bij de vraag: wat hebben we geleerd tijdens de Covid-periode en welke rol kan jij als diabetes expert daarbij spelen?

Inschrijven