Een boosterprik voor jongeren van 12 t.e.m. 17 jaar en voor mensen met verminderde immuniteit (ELZ Scheldekracht)

  • 8 februari 2022

Jongeren maken zelf afspraak

De Vlaamse regering keurde de boosterprik voor jongeren van 12 t.e.m. 17 jaar goed. Zij kunnen de prik halen in hun vaccinatiecentrum.

Opgelet! De afspraken voor deze booster verlopen anders. Dat komt omdat de Vlaamse regering deze booster al mogelijk wil maken, ook al heeft het IMC (Interministeriële Conferentie Volksgezondheid) nog niet officieel beslist. 

  • Je krijgt geen uitnodiging in de bus. Je moet zelf de afspraak inplannen. Dat kan via dit formulier of via ons callcenter op het nummer 0800 988 98.
  • Ouders moeten een toestemming meegeven. De officiële brief daarvoor vind je hier. Handgeschreven of andere eigen documenten zijn niet geldig!

Mensen met een verminderde immuniteit krijgen een uitnodiging

Vanaf 8 februari nodigen onze vaccinatiecentra mensen met een verminderde immuniteit uit om een vierde prik te komen halen. Voor hen is dat een booster, want hun basisvaccinatie bestond uit drie dosissen. 

De brief valt misschien maar laat in de bus, maar op mijn burgerprofiel kan je de uitnodiging meteen al zien. De uitnodiging bevat een code. Hiermee kan je je afspraak bevestigen of verplaatsen. Je kan de afspraak ook naar een vroeger moment verschuiven. Klik hier voor meer informatie.

Je kan vanaf nu ook direct je afspraak inplannen via dit formulier of via ons callcenter op het nummer 0800 988 98.

Wanneer kan dit?

Onze centra hebben hiervoor verschillende momenten voorzien. Deze zijn zichtbaar in het inschrijvingsformulier voor tieners of in de online agenda voor mensen met verminderde immuniteit.