ELZ REGIO AALST ORGANISEERT: EERSTE NETWERKLUNCH @ ZAAL PAX ERPE

  • 11 april 2022

Goed nieuws! Onze eerste netwerklunch komt eraan.

Op 5 mei mogen we vier organisaties verwelkomen. Zij gaan elk een kwartier op een interactieve manier aan de slag en vertellen jou alles over hun werking wat jij nog niet wist! 

We ontvangen jullie graag in Zaal Pax in Erpe (Dorpstraat 121) vanaf 12 uur. Het eerste half uur is er tijd om te lunchen en elkaar te ontmoeten. Vanaf 12u30 gaan we aan de slag tot 13u30. Nadien is er nog kort moment om verder te netwerken. Om 14u ronden we graag af.

Op het programma van 5 mei staat:

  • Ruyskensveld vzw: Veilig verblijf door Stefaan Kaesteker.

Op de campus in Erembodegem wordt momenteel een Veilig Verblijf gebouwd voor zes adolescente meisjes. Deze meisjes met een vos-statuut (verontrustende opvoedingssituatie) verblijven momenteel in een gemeenschapsinstelling. In opvolging van het nieuwe decreet jeugdrecht zijn er in Oost-Vlaanderen een viertal projecten rond het organiseren van Veilig Verblijf erkend, waaronder het project van Ruyskensveld.

  • Shelter vzw: Ontstaan, buddy-werking en uit huis begeleiding door Marc Laureys

Shelter vzw wil tijdelijk onderdak aanbieden voor meerderjarige jongeren die genoodzaakt zijn om op eigen benen te staan maar daar nog niet klaar voor zijn. Shelter vzw heeft een buddy-werking en een lopend project ‘uit huis begeleiding’.

  • Knipperkot vzw: een voorstelling door Bert Meeremans

Knipperkot vzw biedt jongeren een time-out in het groen aan. Samen verzorgen ze dieren, gaan ze aan de slag in de moestuin en knutselen ze met recuperatiemateriaal. Het doel is druk van de ketel halen. Ze ontdekken talenten en interesses. Terug naar school, een tewerkstelling of dagbesteding kan een volgende stap zijn.

  • RTJ De Tafels: een voorstelling door Celien Molem en Indra Dresselaers

RTJ staat voor Rechtstreeks Toegankelijke Jeugdhulp, een gratis mobiele dienst voor jongeren en hun netwerk. RTJ De Tafels helpt jongeren die vast zitten en niet meer weten wat te doen omdat de hulp die ze zoeken niet bestaat, er wachtlijsten zijn of het aanbod dat er is niet voldoende lijkt.

 

Heb je interesse om deze netwerklunch bij te wonen? Klik dan op de link onder de affiche, of scan de QR-code

 

affiche netwerklunch mei

Inschrijvingslink: https://forms.office.com/r/azqK1rJtL6

 

Verspreid bovenstaande affiche gerust binnen je team of organisatie.

 

Tot slot geven we je graag de data mee voor de komende netwerklunches en het forum.

  • Donderdag 9 juni in zaal De Bron, Lede
  • Donderdag 29 september > geen NWL, maar wel FORUM

  • Donderdag 6 oktober
  • Donderdag 10 november
  • Donderdag 1 december

 

Hopelijk tot dan!