ELZ Scheldekracht zet zijn helden van de zorg op de kaart!

  • 16 april 2020

Ook ELZ Scheldekracht blijft botsen op het feit dat er geen totaaloverzicht bestaat van alle eerstelijnsactoren. Als eerstelijnszone richten we ons immers naar 'onze helden van de zorg', meerbepaald naar álle eerstelijnsactoren actief in de regio (*). 


(*Wetteren, Wichelen, Laarne, Destelbergen, Merelbeke, Melle, Lochristi en Wachtebeke) 

Deze uitzonderlijke COVID-19 tijden bevestigen alleen maar dit groot tekort aan overzicht en gegevens!

Als ELZ trachten we zoveel mogelijk noden en vragen in kaart te brengen bij onze eerstelijnsactoren, om er vervolgens actief mee aan de slag te gaan. Maar ongetwijfeld vindt niet iedereen de weg naar ons. Anderzijds bereiken onze initiatieven duidelijk ook niet iedereen, voor wie het mogelijks een meerwaarde kan betekenen. Wat oprecht zonde is! 

Deze COVID-19 periode doet ons - nog meer - beseffen dat samenwerking noodzakelijk is om alles zo efficiënt mogelijk te (blijven) organiseren. En dit zowel op lokaal als op bovenlokaal niveau, zowel via monodisciplinaire als via interdisciplinaire samenwerking. 

De overheid is grote stappen aan het zetten om van de sociale kaart hét overzichtelijk (GDPR-conforme) instrument te maken, waar ook zorg en welzijn elkaar meer zullen vinden. Ongetwijfeld hét instrument van de toekomst! Maar voorlopig biedt dit nog niet het antwoord die wij als ELZ en jullie als hulpverleners momenteel zoeken, om bv.: 

- elkaar en elkaars expertise te leren (er)kennen;

- gerichter te kunnen doorverwijzen en samenwerken;

- op een veilige en efficiënte manier met elkaar te kunnen communiceren;

- ...


Aangezien de nood en de hoogdringendheid momenteel zo groot is om hier snel stappen vooruit te zetten, starten we dan ook met de campagne: "ELZ Scheldekracht zet zijn helden van de zorg op de kaart!"


Meer info vinden jullie hier