Europese Vaccinatieweek: stel vaccinaties niet uit omwille van het coronavirus

  • 23 april 2020

De uitbraak van een nieuw coronavirus doet iedereen nog eens beseffen hoe belangrijk vaccinaties zijn. De Europese Vaccinatieweek, die plaatsvindt van 20 tot en met 27 april 2020, is dan ook een ideale gelegenheid om het belang van de basisvaccinaties nog eens extra te onderstrepen. 

 

 

 

 

Tijdig starten blijft belangrijk

In coronatijden is het, net als anders, belangrijk de vaccinaties tijdig te starten, zodat baby’s zo snel mogelijk hun weerstand kunnen opbouwen tegen de ziektes waartegen gevaccineerd wordt. We willen niet dat de huidige corona-epidemie het risico verhoogt op uitbraken van vaccineerbare infectieziekten, zoals mazelen. De basisvaccinaties worden gratis aangeboden in de consultatiebureaus van Kind en Gezin, maar ook huisartsen en kinderartsen kunnen je baby vaccineren met gratis vaccins.

Extra info: Kind en Gezin heeft in maart de vaccinatiesessies tijdelijk stopgezet, maar sinds 1 april weer opgestart (lees ook Kind en Gezin versterkt lokale en Vlaamse dienstverlening). Ook binnen de CLB’s wordt bekeken hoe ze dit schooljaar nog vaccinatiesessies kunnen organiseren.

 

Voor wie?

Zwangere vrouwen en ouders van jonge kinderen

 

Zet de vaccinatieweek mee in de kijker

Wie kan er met de campagne aan de slag? Organisaties die werken met en voor ouders van jonge kinderen: lokale besturen, Huizen van het Kind, consultatiebureaus, artsen, OCMW’s, CLB’s, kinderopvang en andere organisaties die jonge ouders bereiken.

Help mee om jouw doelgroep te overtuigen van het belang van de basisvaccinaties. Gebruik de banners of afbeeldingen voor jouw website, nieuwsbrief of sociale media die te vinden zijn op https://logogezondplus.be/europese-vaccinatieweek

Meer info: www.laatjevaccineren.be