Help je patiënt het risico op diabetes type 2 te verlagen en schrijf je nu in op het gratis tijdschrift ‘Gezond en actief leven’!

  • 17 mei 2022

De Diabetes Liga zet reeds enkele jaren in op ‘preventie van diabetes type 2’ in Vlaanderen. Ze doet dit aan de hand van heel wat initiatieven en projecten, zoals bijv. Zoet Zwanger en HALT2Diabetes. Het huidig aanbod werd uitgebreid met een gloednieuw tijdschrift ‘Gezond en Actief Leven’.

Met dit tijdschrift wil de Diabetes Liga personen met een verhoogd risico op diabetes type 2 op een positieve manier ondersteunen door hen te informeren. ‘Gezond en Actief Leven’ biedt praktische handvaten op vlak van voeding, beweging, rookstop ... De Diabetes Liga wil inspireren om proactief en gezond in het leven te staan.

Als eerstelijnsprofessional kan je hier een belangrijke rol inspelen, zeker als huisarts, diëtist en diabeteseducator, verpleegkundige of zorgkundige, gynaecoloog,... Gebruik het tijdschrijft als tool in je consultatie. Of gebruik het in je wachtzaal!

Benieuwd?

Laat je inspireren en neem snel een kijkje naar de editie van april!

Wil je meer lezen?Gezond en Actief Leven QR code

Het is ook mogelijk je in te schrijven voor een GRATIS abonnement (of scan QR-code). Zo ontvang je ‘Gezond en Actief Leven’ tweemaal per jaar in je brievenbus of mailbox.

Heb je ideeën of suggesties voor een volgende editie?

Deze zijn uiteraard zeer welkom! Mail deze gerust naar justine.vanhaecke@diabetes.be