Herfstbooster in ELZ WE40

  • 22 september 2022

Men verwacht een nieuwe piek van covid-besmettingen midden oktober en gezien de vorige booster bij heel wat mensen al 9 tot 10 maanden geleden is, is een herfstboosterprik aangewezen om de verwachte besmettingen en hospitalisaties onder controle te houden.  Deze herfstboostervaccinatie zal gebeuren met een aangepast omikronvaccin.

 

Op 13 september ging ook in onze eerstelijnszone WE40 de herfstboostercampagne van start. Meer dan 60000 inwoners krijgen de komende periode de kans om zich te laten vaccineren. Alle meerderjarige inwoners uit Jabbeke, Beernem, Zedelgem en Oostkamp die hun basisvaccinatie ontvingen, kunnen tussen nu en eind oktober terecht in de vaccinatiecentra De Groene Meersen te Zedelgem of De Valkaart te Oostkamp.

 

Alle 65-plussers, zorgpersoneel en mensen met een immuunstoornis worden als eerste uitgenodigd. Vanaf oktober komt dan de rest van de bevolking aan bod.

 

In mei en juni 2022 werd er een tweede boosterprik aangeboden aan de 80-plussers en de mensen met een immuunstoornis. 71% van onze inwoners uit deze groep ontving toen een tweede boosterprik. Ook deze mensen komen nu opnieuw in aanmerking voor een herfstbooster, mits de termijn van 3 maanden sinds hun laatste prik verstreken is.

 

Er werden in onze eerstelijnszone al meer dan 13000 herfstboosterprikken toegediend. Na twee weken vaccineren heeft 22% van onze meerderjarige inwoners uit onze zone reeds een herfstboosterprik ontvangen. Onder de 65 tot 80 jarigen bedraagt dit percentage 71%. Hieronder een blik op de cijfers uit onze zone.

 

banner

 

 

 

Bekijk gerust ook dit filmpje.

 

Deze grootste campagne kunnen wij enkel verwezenlijken door de hulp van vele medewerkers en vrijwilligers. Wij zijn hen dan ook heel erg dankbaar dat zij zich engageren in onze centra.

Wenst u ook een handje te helpen als verpleegkundige, arts of apotheker in onze centra, dan kunt u zich aanmelden via volgende link: https://register.booku.be/vcoostkampzedelgem.