Herkansing voor wie niet gevaccineerd is (voor Wetteren en Wachtebeke)

  • 6 juli 2021

Bijna iedereen in Vlaanderen heeft momenteel een uitnodiging voor vaccinatie gekregen. De meeste mensen gingen hierop in en zijn intussen al éénmaal of zelfs volledig gevaccineerd. De laatste groep jongeren mag de komende weken nog een uitnodiging verwachten.

Sommige mensen zijn niet ingegaan op de eerste uitnodiging voor vaccinatie. Zij krijgen nu een tweede kans. Is dat voor jou het geval? Dan zijn er twee mogelijkheden. 

Twee mogelijkheden

1. QVAX

Je liet je uitnodiging vervallen, maar weigerde je je uitnodiging niet expliciet?

Dan kan je je gewoon registreren via QVAX. Bekijk zeker je beschikbaarheden en vul ze goed aan. Hoe meer je beschikbaar bent, hoe groter je kans. 

Je weigerde je uitnodiging?

Dan moet je je weigering eerst intrekken. Zo activeer je opnieuw je vaccinatiecode. 

Hiervoor maak je een profiel aan in QVAX. Dan krijg je de boodschap dat je code gedeactiveerd is en dat je die opnieuw kan activeren. 

Opgelet! Dit moet je zelf doen via QVAX. Het callcenter kan hier niet bij helpen. 

Weet je niet meer of je geweigerd hebt of niet?

Dat kan je nakijken door je in QVAX aan te melden. Ook in myhealthviewer kan je kijken of de status van je vaccinatiecode op ‘gedeactiveerd’ staat. 

Opgelet! Ook in QVAX wordt een volgorde aangehouden. Als dit je tweede kans is, kan je pas opgeroepen worden wanneer zij die nog wachten op hun eerste prik niet meer op QVAX staan.

2. Post

Iedereen die niet is ingegaan op de uitnodiging tot vaccinatie, zal nog een tweede keer uitgenodigd worden per post (tenzij je intussen via QVAX gevaccineerd bent).

Heb je het vaccin geweigerd? Trek je weigering eerst terug in via QVAX. Dan krijg ook jij via de post een nieuwe uitnodiging.

Deze tweede uitnodiging zal verstuurd worden wanneer alle 16+ers een eerste uitnodiging hebben gekregen. 

Enkel tweede dosis gemist? 

Miste je enkel je tweede dosis? Dan kan je hiervoor naar het callcenter bellen. Zij noteren jouw vraag. Je zal dan gecontacteerd worden wanneer er een mogelijkheid is om jouw tweede afspraak opnieuw in te plannen. Je volledige bescherming is namelijk belangrijk!

Meer informatie? 

Klik hier voor het bericht op laatjevaccineren.be.