Het vaccinatiepunt in Merelbeke is geopend

  • 18 maart 2022

Op woensdagnamiddag 16 maart opende het vaccinatiepunt in Merelbeke zijn deuren. Zowel de opbouw als de eerste prikken zijn vlot verlopen op deze nieuwe locatie. We kunnen hierbij gelukkig nog steeds rekenen op bijzonder veel bereidwillige medewerkers en vrijwilligers vanuit de vorige twee vaccinatiecentra om ook in deze volgende fase onze lokale vaccinatiecampagne waar te maken.

Alle inwoners van Wachtebeke, Lochristi, Destelbergen, Laarne, Merelbeke, Melle, Wetteren en Wichelen die nog een vaccin nodig hebben, kunnen vanaf nu hier terecht (bv. nieuwkomers, inhaalprikken, nieuwe 5-jarigen,…). Er werden op 16 maart 120 prikken gezet.

Aangezien het vaccinatiepunt een tijdelijk karakter heeft, wordt er momenteel verder gewerkt aan een snelle schakeling naar nieuwe locaties met eventuele inzet van verschillende (mobiele) vaccinatiepunten als er opnieuw grote aantallen prikken moeten worden gezet.

Een afspraak maken is nog steeds nodig en kan voor iedereen via het callcenter (0800 988 98). Het callcenter is bereikbaar elke werkdag van 9u tot 18u. Als het tijdelijk te druk is, kan iedereen zijn vraag bezorgen via een formulier terug te vinden op deze pagina: www.eerstelijnszone.be/vaccinatie-scheldekracht. Een calltaker neemt dan zo snel als mogelijk contact op.

Wegens de kleinere wachtruimtes, is het wel belangrijk dat iedereen komt op het moment van de effectieve afspraak om zo de wachttijden te beperken.

Het testcentrum in Merelbeke is gesloten vanaf 11 maart 2022. Dit testcentrum werd anderhalf jaar geleden geopend. Inmiddels is het wegens de beperkte testplicht door code geel niet meer nodig om dit testcentrum open te houden. Inwoners binnen onze eerstelijnszone kunnen zich wel nog laten testen in o.a. het testcentrum te Beervelde, Labo CRI te Zwijnaarde, het testcentrum van het UZ Gent, het testcentrum PANACEA te Zottegem, Labo Medina te Lokeren. Bekijk de kaart met een overzicht van testcentra over heel Vlaanderen via www.mijngezondheid.be.

We kregen ook meer info voor het maken van een afspraak bij labo CRI. In overeenstemming met labo CRI kunnen onze patiënten ook daar terecht voor afname van covid testen. Alle informatie over het maken van een afspraak is te vinden op hun webiste: www.cri.be. Een afspraak is mogelijk op weekdagen tussen 12u en 14u.