Huisartsenwachtpost Meetjesland opent twee nieuwe zorgmeldpunten vanaf 30 maart

  • 28 maart 2020

Om de toevloed van het aantal patiënten met vermoeden van besmetting door het nieuwe coronavirus te kunnen blijven organiseren, opent de Huisartsenwachtpost Meetjesland vanaf maandag a.s. twee nieuwe zorgmeldpunten: één in Knesselare en één in Ertvelde. Beide meldpunten worden aangestuurd vanuit de Huisartsenwachtpost Meetjesland die op het terrein van AZ Alma is gevestigd.

Het zorgmeldpunt in Knesselare komt in sporthal Flabbaert, Prinsengoeddreef 33 te Aalter-Knesselare. Het zorgmeldpunt in Ertvelde komt in sporthal Hoge Wal, Guldensporenlaan 34 te Evergem-Ertvelde. Deze zorgmeldpunten zijn vanaf maandag 30 maart open van 10 tot 17 uur.

De procedure om zich aan te melden is dezelfde als bij het triagepunt in Eeklo: u kunt NIET rechtstreeks zonder voorafgaand contact met uw/een huisarts naar deze zorgmeldpunten gaan! Dus: eerst bellen naar uw eigen huisarts of - bij afwezigheid - naar 1733 voor een huisarts met wachtdienst. Pas dan zal u horen of het nodig is om naar één van de drie zorgmeldpunten te komen.

Let wel op: de patiënten zullen aan een zorgmeldpunt worden toegewezen op basis van het postnummer van de gemeente waar zij wonen.