Ik zoek professionele hulp

Psychologische zorg

panggOnder bepaalde voorwaarden krijgen kinderen en jongeren de behandeling van lichte tot milde psychische problemen terugbetaald. Info over de voorwaarden en een lijst van aangesloten psychologen en orthopedagogen vind je hier.  

Te Gek!?

Te Gek!?

Het vinden van een geschikte zelfstandige therapeut of psycholoog is niet gemakkelijk. Hier vind je advies en informatie over hoe je een geschikte therapeut/psycholoog kan vinden.  

1 gezin 1 plan

1 gezin 1 plan Antwerpen

1 Gezin, 1 Plan biedt gratis zorg aan kinderen (tot 25 jaar) en gezinnen. Hulpverleners zoeken samen met het gezin naar de juiste ondersteuning om hun gezinsleven te verbeteren.  Je kan aanmelden via het wijkcontactpunt in jouw buurt. 

Psychologenkring Antwerpen-Noord

logo pan

Op deze website vind je een overzicht van psychologen in de noordelijke districten en gemeenten van Antwerpen (2030, 2040, 2170, 2180, 2900 en 2940).  

CGG Andante

Logo CGG AndanteHet jeugdteam van CGG Andante biedt hulp aan kinderen en jongeren van 4 tot 17 jaar, aan ouders en aan gezinnen met psychische moeilijkheden. De problemen waarvoor je in het jeugdteam terecht kan, zijn uiteenlopend van aard. Ze werken bij voorkeur na verwijzing van een huisarts of andere zorgprofessional. 

Young FENIX

logo young fenix

Young FENIX is een welzijnsorganisatie waar jongeren tussen de 12 en 25 jaar terecht kunnen voor lowkey, gratis en anonieme coaching.

Je kan hen bereiken via:

Wat je gender, huidskleur, geloofsovertuiging of seksuele oriëntatie ook mag zijn. Op Young FENIX kan je rekenen! 

JAC

JAC logo

JAC staat voor Jongeren Advies Centrum. Het is het jongerenonthaal van het CAW
Jongeren vanaf 12 jaar uit de regio Antwerpen zijn meer dan welkom met om het even welke vraag. Via deze site kan je ook chatten met een medewerker van JAC.  

Tejo

logo tejo

Tejo biedt gratis, kortdurend en anoniem psychologische hulp aan jongeren via individuele gesprekken (10 - 20 j) en groepsgesprekken (18 - 22j). Ze hebben vestigingen in onder meer Antwerpen en Schoten

Huis van het Kind

Huis van het Kind

In Huizen van het Kind kunnen ouders en kinderen terecht voor alles rond opvoeden en opgroeien. Het is een samenwerking tussen organisaties die je helpen met kinderopvang, gezondheidszorg, vrijetijdsaanbod, opvoedingsondersteuning, workshops en veel meer.  

- Huis van het Kind Schoten

- Huis van het Kind Stabroek

- Huis van het Kind Antwerpen

 

CLB

CLBLeerlingen, ouders en schoolpersoneel kunnen beroep doen op gratis ondersteuning van Centra voor Leerlingen Begeleiding. Je kan ook online chatten via deze link. 

Psynet

logo psynet

Psynet biedt hulp aan Antwerpse universiteit- en hogeschoolstudenten die kampen met psychische problemen. 

CGG VAGGA

CGG vagga

CGG Vagga biedt gespecialiseerde behandeling aan kinderen, volwassenen en ouderen met ernstige psychische problemen of stoornissen en hun omgeving. De jeugdteams van VAGGA zijn er voor (gezinnen van) kinderen en jongeren van 0 t.e.m. 17 jaar die te maken hebben met ernstige psychische problemen of stoornissen. Ze werken bij voorkeur op verwijzing.  

Psychologenkring Antwerpen Centrum

logo pac

Via de website van Psychologenkring Antwerpen kan je aanmelden dat je een psycholoog nodig hebt en zoekt het bestuur een psycholoog die voor jou beschikbaar is. 

Wijkgezondheidscentra

Een WijkGezondheidsCentrum is een multidisciplinaire huisartsenpraktijk waar je ook terecht kan bij een verpleegkundige, diëtist, psycholoog of soms kinesist. Eens je ingeschreven bent hoef je niet meer te betalen voor een consultatie. Voorwaarde is wel dat je in de buurt woont.

2060: De regent 

2140: ’t Spoor 

2020: Zuidrand 

2610: MedischHuis Colin  

terug naar het overzicht