Ik zoek professionele hulp

Eerstelijnspsychologen

SaRa-logoMensen met milde klachten op het vlak van angst, depressie, overmatig alcohol of medicatiegebruik kunnen op verwijzing van hun (huis)arts terecht voor 8 sessies aan 4 of 11,20 euro bij zelfstandig psychologen die voorkomen op de lijst van netwerk SaRA.

Kruispunten

kruispuntHet Kruispunt biedt eerste hulp bij psychische en sociale problemen.

  • Ze luisteren naar jouw verhaal en vragen.
  • Helpen je verder in één of meer gesprekken en verwijzen door indien nodig
  • Hun hulp is gratis.
  • Ze zijn er voor alle inwoners van 16 jaar of ouder uit de regio.

Psychologenkring Antwerpen Centrum

logo pac

Via de website van Psychologenkring Antwerpen kan je aanmelden dat je een psycholoog nodig hebt en zoekt het bestuur een psycholoog die voor jou beschikbaar is. 

Geneeskunde Voor Het Volk

gvhv

Geneeskunde voor het Volk is een team van verschillende (zorg)professionals dat zorg biedt aan mensen die in de regio van hun vestigingen in Deurne en Hoboken wonen. Eens je bent ingeschreven worden consultaties rechtstreeks door je mutualiteit betaald. Daarnaast is GVHV ook een actiecentrum dat vecht voor het recht op gezondheid voor iedereen. 

Stresskliniek ZNA - MindfulnessTraining

zna logoMindfulness is een effectieve strategie om stressklachten te verminderen. Bij de mindfulnesstraining van ZNA kan de deze technieken leren. 

PSR De Keerkring

logo bethanië

De Keerkring biedt een intensief revalidatieprogramma met het oog op een professionele en een sociale (re)integratie van (jong-) volwassenen (16 tot 65 jaar) met een psychiatrische problematiek.  

BloomUp

bloomup

Via BloomUp kan je in enkele klikken gratis kennismaken met een erkende online psycholoog.

  • Indien het klikt kan je de therapie verder zetten waar en wanneer jij dat wilt.
  • Mantelzorgers krijgen door de steun van stad Antwerpen de eerste 3 consultaties gratis.

Touw

touwTouw biedt kosteloze psychotherapie aan cliënten die het financieel moeilijk hebben.

Krachtveer

krachtveer

Krachtveer biedt workshops voor volwassenen die last hebben van eenzaamheid. Tijdens workshops doen deelnemers gezellig samen oefeningen rond vaardigheden, lichaamstaal en positief denken. De sessies gaan door op verschillende locaties in en rond de stad. Je betaalt €10 voor 10 sessies.

Psychologenkring Antwerpen-Noord

logo pan

Op deze website vind je een overzicht van psychologen in de noordelijke districten en gemeenten van Antwerpen (2030, 2040, 2170, 2180, 2900 en 2940).  

Wijkgezondheidscentra

Een WijkGezondheidsCentrum is een multidisciplinaire huisartsenpraktijk waar je ook terecht kan bij een verpleegkundige, diëtist, psycholoog of soms kinesist. Eens je ingeschreven bent hoef je niet meer te betalen voor een consultatie. Voorwaarde is wel dat je in de buurt woont.

2060: De regent 

2140: ’t Spoor 

2020: Zuidrand 

2610: MedischHuis Colin  

Solentra

logo solentra

Solentra staat voor Solidariteit en Trauma.

  • Ze behandelen migranten (kinderen, jongeren, volwassenen en hun families) met diverse psychische klachten (evt. geassocieerd aan (oorlogs-)trauma)
  • Aanmelden kan via het aanmeldingsformulier op de website. 

CGG VAGGA

CGG vagga

(Jong)volwassenen en ouderen (vanaf 18jaar) die te maken hebben met ernstige psychische problemen of stoornissen en hun omgeving kunnen terecht bij CGG Vagga voor individuele of groepstherapie. Ze werken bij voorkeur na verwijzing van een huisarts of andere zorgprofessional.

Te Gek!?

Te Gek!?

Het vinden van een geschikte zelfstandige therapeut of psycholoog is niet gemakkelijk. Hier vind je advies en informatie over hoe je een geschikte therapeut/psycholoog kan vinden.  

CGG Andante

Logo CGG AndanteJongvolwassenen (vanaf 18 jaar), volwassenen en ouderen met ernstige psychische problemen kunnen bij CGG Andante terecht voor individuele therapie en groepstherapie. Ze werken bij voorkeur op verwijzing van een huisarts of andere zorgprofessional.

Psy-Net

logo psynet

Psynet biedt hulp aan Antwerpse universiteit- en hogeschoolstudenten die kampen met psychische problemen. 

Psycho-educatie door The Human Link

thlIn samenwerking met Stad Antwerpen biedt The human Link gratis trainingen die deelnemers meer inzicht geven in angsten, depressie en stress. Mindspring is een specifiek aanbod voor asielzoekers en vluchtelingen.

terug naar het overzicht