Infosessie Afghanistan (20 okt) en "nieuwkomer in de kijker'

  • 15 oktober 2021

Infosessie: Afghanistan (20 oktober)
 


Er zijn nog heel wat vragen en onduidelijkheden over de situatie in Afghanistan na de recente machtsovername van de Taliban. Wat betekent dat voor migratie en asiel? Word jij als professional geconfronteerd met vragen over de situatie in Afghanistan? Op 20 oktober organiseren we een online infosessie in samenwerking met Vluchtelingenwerk Vlaanderen. Je kan de sessie achteraf voor een beperkte periode op onze website terugvinden. 

> Schrijf je in voor 18 oktober!

 

Nieuwkomer in de kijker te Eeklo

 

Met het project ‘Nieuwkomer in de kijker’ laten Eeklo en Sint-Niklaas inwoners (met of zonder buitenlandse herkomst) met elkaar kennismaken. Benieuwd hoe dat in zijn werk gaat? In Eeklo kan je kennismaken met de Poolse gemeenschap op 16 oktober. Na de film 'Cold War' vertellen Eeklonaren met Poolse herkomst over over hun thuisland, cultuur en de integratie in Vlaanderen.

In Sint-Niklaas is er op 19 november de Salvadoraanse avond. Onder meer mensenrechtenadvocaat Andrea Ayala vertelt over de schendingen van de mensenrechten in haar land en over het leven van de Salvadoranen in België.