Infosessie Netwerkpunt & Eerstelijnspsychologen 22/3

  • 19 maart 2021

Infosessie Netwerkpunt & Eerstelijnspsychologen
22 maart - 20u00-21u15

Bent u werkzaam binnen de 0e - 1e lijn?

Komt u in uw dagelijkse praktijk te Oost-Vlaanderen in contact met kinderen en/of jongeren waar er zorgen zijn rond geestelijke gezondheid? 

Vindt u de weg in het hulpverleningslandschap niet altijd even makkelijk?

Waarvoor kan je terecht bij een eerstelijnspsycholoog voor kinderen en jongeren (en waarvoor niet)? En waar vind je hen?
 
Aan de hand van enkele casussen willen we tijdens deze digitale infosessie duidelijker maken wat ELP en het Netwerkpunt RADAR voor u kunnen betekenen. Bijkomend geeftdr. Schoentjes een korte toelichting over wanneer het aangewezen is een beroep op een psycholoog of kinderpsychiater te doen.   

NETWERKPUNT

Het Netwerkpunt RADAR oriënteert casusgebonden vragen. Er wordt een match gezocht tussen vraag en aanbod geestelijke gezondheid, zonder de regie over te nemen. 

Meer info

https://radar.be/netwerkpunt/

ELP 

Op verwijzing van een huisarts kunnen kinderen en jongeren beroep doen op een terugbetaling bij een eerstelijnspsycholoog verbonden aan RADAR.

Meer info

https://radar.be/elp/

PRAKTISCH

Maandag 22 maart 2021
20u00 - 21u15

De sessie gaat door via het programma Zoom. Er is een PowerPoint die zal getoond worden (en nadien worden verspreid) en voor bepaalde onderdelen kan een smartphone met toegang tot internet nuttig zijn.

Deelname is gratis, inschrijven is verplicht.

Inschrijven

https://radar.be/nieuws/infosessie-netwerkpunt-voor-0e-1e-lijn/

Accreditatie voor artsen is aangevraagd