Internationale Vrouwendag 2021

  • 5 januari 2021

Maart komt dichter bij, Internationale Vrouwendag dus ook. Sommige verenigingen zijn al volop aan het plannen voor Internationale Vrouwendag 2021, andere verenigingen doen het misschien wat rustiger aan in 2021, waarvoor alle begrip.

 

Voor de Internationale Vrouwendag 2021 maakt Sint-Niklaas deze keer geen papieren brochure met een verzameling van alle activiteiten. Ze zullen de activiteiten wel digitaal bekend maken via de communicatiekanalen van de stad.

 

De organisaties die iets willen organiseren in het kader van de Internationale Vrouwendag kunnen hun activiteit ingeven in een excelbestand. De link naar het document vind je hier ( klik op”hier”). Dit excelbestand heeft vooral tot doel om het overzicht te behouden over de geplande activiteiten en data. Iedereen kan zaken aanvullen in dit document en opslaan en kan de wijzingen en aanvullingen ook zien. Zo behouden we het overzicht op de activiteiten en de data. Vergeet zeker niet je aanvullingen te bewaren (save of CTRL S) in het document J.

 

Willen jullie graag samenwerken met organisaties en afspraken maken, aarzel dan niet om elkaar te contacteren!

 

Er zijn momenteel heel veel zaken die we niet mogen doen, maar focus vooral op wat wel kan, enkele voorbeelden:

  • Denk na over een digitaal alternatief voor jouw activiteit
  • Een tentoonstelling
  • Een actie in het stads/straatbeeld. Let wel: hiervoor kan het zijn dat je de toestemming moet vragen aan het college van burgemeester en schepenen. Ben je van plan om iets in de openbare ruimte te organiseren? Neem zeker contact met me op!

 

Sint-Niklaas is ook in overleg met WIFTM (www.wiftm.be ) , een organisatie die streeft naar meer gendergelijkheid, intersectionaliteit en diversiteit in de eerste plaats in film, televisie en media, maar ook daarbuiten. In het kader van de Internationale Vrouwendag zoeken ze samenwerking met lokale besturen maar ze willen ook de netwerken versterken tussen organisaties die werken rond gender, gendergelijkheid- en diversiteit en vrouwenrechten. Bekijk zeker de website al eens.

 

Joke Maes

Deskundige inclusief diversiteitsbeleid

Dienst diversiteit, preventie en samenleving

stad & OCMW Sint-Niklaas

03 778 37 43

0477 86 73 78

www.sint-niklaas.be