Intersectorale Intervisie Infants - Radar

Datum:
Locatie: Huis van het Kind Gent (Bloemekeswijk) F. Ferrerlaan 275
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Wil je als professional meer aandacht hebben voor het psychisch welzijn van de allerkleinsten? Op de intersectorale intervisiereeksen infants wissel je aan de hand van eigen casussen ervaringen, inzicht en expertise uit over deze  doelgroep. Daarnaast maak je ook kennis met andere diensten en hulpverleners uit deze regio. De intervisiereeksen gaan door in Aalst, Beveren en Gent. 

Infants

Infants (kinderen van -9maand tot 3 jaar, bij uitbreiding t.e.m. 5 jaar) ontwikkelen zich zeer snel in interactie met hun ouders en ruimere omgeving. Aandacht voor het psychisch welzijn van de allerkleinsten is minstens even belangrijk als zorg voor de lichamelijke ontwikkeling. 

 

Voor wie 

Professionelen uit verschillende sectoren die: 

  • werken met jonge kinderen en/of hun context
  • aan de hand van eigen casussen ervaringen, inzichten en kennis
    willen uitwisselen
  • hun netwerk willen versterken binnen de regio 
  • hun expertise rond jonge kinderen willen uitbreiden

 

Regionale intervisiereeksen

We kiezen ervoor de intervisie regionaal te laten plaatsvinden, zo leer je ook andere diensten in de regio kennen om hopelijk beter en meer samen te werken.
Om zoveel mogelijk mensen de kans te bieden om aan deze intervisie deel te nemen, en de intersectorale spreiding te garanderen wordt er slechts 1 persoon per organisatie per reeks toegelaten. 
Bij inschrijving engageer je je ertoe om de drie intervisiemomenten van jouw gekozen regio bij te wonen en casusmateriaal (op voorhand) in te brengen. 

 

Het is interessants om aan te sluiten bij een locatie in jouw buurt maar is geen vereiste. 

Eénmalig sluit op elke intervisiereeks iemand aan van RADAR Connect 0 - 4 en OTA vzw.

 

RADAR Connect 0 - 4 biedt ondersteuning aan professionelen die in contact komen met gezinnen met jonge kinderen waar een niet-pluis gevoel opduikt. 


OTA vzw werpt vanuit cultuursensitief perspectief hun licht op de gebrachte casussen met een migratieachtergrond of interculturaliteit. 

 

Wanneer

Beveren: vrijdagen 29/10, 19/11 en 26/11 van 9u - 12u 

Gent: dinsdag 16/11, 30/11 en 14/12 van 9u -12u 

Aalst: donderdagen 28/10, 18/11 en 09/12 van 9u - 12u 

 

Meer info en inschrijven: Netwerk Radar