Kan ik op de reservelijst geplaatst worden?

Het vaccinatiecentrum in Oudenaarde en Ronse volgen de officiële lijsten van de Vlaamse overheid en leggen geen reservelijst aan. 

Ben jij ook benieuwd hoe wij er dan voor zorgen dat er geen vaccins verloren gaan? Dit pakken wij momenteel op twee manieren aan: 

1) Proactief de genodigden contacteren die hun afspraak nog niet bevestigd hebben. Zo krijgen we zicht op de vaccinaties die nog ‘open staan’. Indien er open slots zijn contacteren we mensen die reeds uitgenodigd werden om deze gaatjes te vullen. In deze fase zijn dat de laatste zorgprofessionals en 65+. Zo starten we elke vaccinatiedag met een volle agenda. 

Op dit moment werken we dus niet met reservelijsten! Zij die in aanmerking komen voor een prioritaire vaccinatie worden automatisch uit een databank gehaald. Het heeft dan ook geen zin om je aan te melden via het lokale callcenter of de huisarts.

2) Doordat bovenstaande manier zeer effectief is, hebben wij maar een (zeer) beperkt overschot aan het einde van de dag. Deze bieden we momenteel aan aan de actieve vrijwilligers van het vaccinatiecentrum, de politie- en brandweerdiensten en het personeel in het kleuteronderwijs en de kinderopvang. Steeds van oud naar jong. Zodra deze lijsten uitgeput zijn, zullen we overstappen naar het Qvax systeem. Dit zal ten vroegste in mei zijn. 

Resultaat: Een maximale opvolging van de vaccinatiestrategie van de Vlaamse Overheid, een op voorhand goed gevulde agenda en geen (rest)vaccins die verloren gaan!

Voor welke doelgroepen leggen we dus (voorlopig) geen reservelijst aan?
• 65-plussers
• Personen die zich snel kunnen verplaatsen naar het VC
• Andere groepen vanuit de brede bevolking

Heb je nog geen uitnodiging ontvangen, dan vragen we om geduldig te wachten tot je een uitnodiging krijgt. Dat is de beste manier om zo snel en ruim mogelijk te vaccineren.

>> Terug naar het overzicht