Kopzorgen?

  • 4 mei 2021

Kopzorgen verdienen zorg!

Over ingrijpende veranderingen op oudere leeftijd wordt vaak licht heen gegaan. Alsof je er gewoon mee moet leren leven. Hulp op maat is er amper. Al te vaak dragen ouderen hun zorgen daardoor alleen. Of ze nemen een pilletje om het leed te verzachten.
Kopzorgen Verdienen Zorg. Op elke leeftijd. Van een luisterend oor tot psychologische hulp.  

Prikbord

Iedereen komt in z’n leven andere verlieservaringen tegen. Op dit prikbord posten ouderen en hun omgeving de kopzorgen waarmee ze kampen in hun leven. De drempels waarop ze botsen in de zoektocht naar hulp. De lichtpuntjes die hen door de moeilijke periodes hielpen. En de tips die zij hebben voor onze beleidsmakers.

Het prikbord is te vinden via deze link. 

Coronacrisis

Door de coronacrisis ondervinden we allemaal hoe belangrijk een goed gesprek, warme steun en een betekenisvolle knuffel zijn. Ook de waarde van professionele hulp, begeleiding en ondersteuning op psychosociaal vlak wordt meer en meer duidelijk. De crisis daagt ieders welzijn uit. En zeker het psychisch welzijn van ouderen staat meer dan ooit in de kijker. Ouderen in woonzorgcentra én gezonde, actieve 65-plussers.

Het is tijd.

De Vlaamse Ouderenraad vindt het hoog tijd om psychische problemen bij ouderen bespreekbaar te maken. De noden zijn hoog, de cijfers liegen er niet om en de hulp is op dit moment ontoereikend.