Kopzorgen verdienen zorg – ouderenweek 15 tot 21 november

  • 12 november 2021

De Ouderenweek, die dit jaar georganiseerd wordt van 15 tot 21 november, staat in het teken van ‘Kopzorgen verdienen zorg’, een campagne die psychische problemen bij ouderen bespreekbaar wil maken. Op latere leeftijd nemen ingrijpende kantelmomenten en verlieservaringen immers vaak toe. Veerkracht is op zo een momenten van cruciaal belang. Om hier preventief aan te werken is er de geluksdriehoek, met een aparte rubriek over verlies (Vlaams Instituut Gezond Leven).

Samen bewegen kan ook een belangrijke positieve impact op het mentale welzijn teweegbrengen. Daarnaast blijft bewegen de beste manier om vallen te voorkomen. Heb jij de stappensignalisaties al gespot in jouw gemeente? Neem hier een kijkje om meer te weten te komen over het project 10.000 stappen: Elke stap telt! en promoot dit mee.

Liever beweegcoaching op maat? In eerstelijnszone Schelde en Leie staan beweegcoaches Veerle, Wouter en Michiel voor jullie klaar. Beweging op verwijzing is enkel mogelijk met een verwijsbrief van de huisarts.