Kwartiermaken start in de De Panne met infomoment

  • 23 juni 2022

Op dinsdag 22 mei stelden alle partners het project Wijkgericht Kwartiermaken in de gemeente De Panne voor. Het was een boeiende namiddag met pertinente vragen en antwoorden over psychisch welzijn, over zorg, over samenleven en inclusie. Over mensen weer in hun waardigheid brengen. Bedankt Annick Werkers van Gemeente De Panne, Steven Ingelbrecht van Covias, Lieven Lust van het Netwerk Geestelijke Gezondheidszorg Noord West-Vlaanderen, Peter Dierinck van Steunpunt Geestelijke Gezondheid, onze eigen Birgit Hendrikx en Lies Verbanck en natuurlijk alle enthousiaste aanwezigen. Samen gaan we iets moois realiseren!

Kwartiermaken

De methodiek kwartiermaken bevordert een maatschappelijk klimaat waar mogelijkheden ontstaan voor mensen in de marge, zodat ze erbij horen en mee kunnen doen naar eigen wens en mogelijkheden.

Kwartiermakers gaan voorop en zoeken of creëren een veilige, gastvrije plek waarin zoveel mogelijk wederkerigheid wordt geïnstalleerd. De Nederlandse Doortje Kal vulde het begrip in als een warme, veilige plek maken voor je psychisch kwetsbare medemens. Het kadert in het idee van de vermaatschappelijking van de zorg. Psycholoog Peter Dierinck is kwartiermaker in Vlaanderen en gaat op zoek naar samenwerkingsverbanden en methodieken om die samenwerkingsverbanden op te zetten. Hij motiveert mensen om zo de maatschappij klaar te maken voor mensen met een psychische kwetsbaarheid.

Gezocht: Kwartiermaker m/v/x

Om van kwartiermaken in De Panne een succes te maken, zoeken we een enthousiaste kwartiermaker die halftijds aan de slag gaat. Deels als kwartiermaker in De Panne, deels als medewerker aan het activeringsaanbod van Covias

In principe zoeken we iemand met een bacheloropleiding, maar ook mensen met aantoonbare competenties door ervaring zijn erg welkom.

Lees de vacature

De partners

  • Gemeente De Panne
  • Covias
  • Netwerk Geestelijke Gezondheidszorg Noord West-Vlaanderen
  • Steunpunt Geestelijke Gezondheid
  • Eerstelijnszone Westkust & Polder