Netwerkpunt Het Pakt

  • 29 juni 2021

Kent u Netwerkpunt Het Pakt al? Hulp- en dienstverleners die zoekende zijn in het GGZ-aanbod regio Gent-Eeklo-Vlaamse Ardennen kunnen terecht bij het Netwerkpunt met algemene of casus specifieke vragen.

De medewerkers van het Netwerkpunt geven informatie rond het aanbod dat het beste aansluit op de gestelde vraag. Het Netwerkpunt neemt geen verwijzing over maar gaat wel op zoek naar een goede match tussen vraag en aanbod. 

Het Pakt coördineert de aanstelling van eerstelijnspsychologen (ELP) in de eerstelijnszones.  In de meeste gemeentes van onze ELZ zijn eerstelijnspsychologen vertegenwoordigd. Op verwijzing van de huisarts, arbeidsgeneesheer of psychiater is zowel face-to-face als videoconsult mogelijk.  Hun aanbod omvat voornamelijk diagnosestelling en een eerste omkadering van o.a. burn-out  wat een belangrijke post-covid complicatie kan worden.  Mits verlenging zijn max. 8 consultaties per jaar bij een ELP mogelijk.

Contact is mogelijk via netwerkpunt@pakt.be of via 09/397 09 87 (permanentie ma-di-do-vrij van 9-12u).  Neem een kijkje op hun website voor meer informatie.