Nog niet ingegaan op je uitnodiging tot vaccinatie in Wetteren of Wachtebeke? Boek nu je afspraak voor zaterdag 11 september.

  • 19 augustus 2021

Ben je nog niet ingegaan op je uitnodiging voor vaccinatie? Maar wil je je toch graag laten vaccineren? Wacht dan niet langer om je afspraken vast te leggen! Zaterdag 11 september 2021 wordt de laatste dag waarop er afspraken voor een eerste prik zullen ingepland worden. Na 11 september zal je wel nog kunnen langskomen in onze vaccinatiecentra voor een tweede prik. De Vlaamse Overheid is momenteel volop werk aan het maken van het vormgeven van de volgende fase in de vaccinatiecampagne. 

Hoe doe je dit?

Dit kan je digitaal zelf doen met je vaccinatiecode! Vervallen vaccinatiecodes werden namelijk allemaal centraal terug geactiveerd.

Stappenplan

  1. Zoek je vaccinatiecode op via je uitnodigingsbrief, uitnodigingsmail of myhealthviewer.be (een code van 16 cijfers en letters lang).
  2. Surf naar ‘https://covidvaccin.doclr.be’ en vul daar je vaccinatiecode in.
  3. Maak een nieuwe afspraak.

Er zijn hiervoor extra tijdsloten voorzien in de agenda, voornamelijk op zaterdag.

Opgelet! Plan zo snel als mogelijk je nieuwe afspraak. 11 september is de laatste dag waarop wij eerste prikken inplannen. 

Lukt het moeilijk of niet?

Het kan zijn dat je code niet geheractiveerd is als je expliciet de eerste keer geweigerd hebt. Neem dan contact op met het callcenter. Zij kunnen je verder helpen. Als je niet binnengeraakt in het callcenter, laat dan je gegevens en je vraag achter door het invullen van dit inschrijvingsformulier.

Lukt het nog altijd niet?

Vraag zeker hulp aan je familie, vrienden of buren.

Je kan ook terecht bij het lokale callcenter via 0800 988 98, maar hou rekening met mogelijk langere wachttijden. Als je digitaal verder kan, is dat aan te raden.

Geraak je niet binnen in het callcenter en lukt het digitaal niet? Dan kan je ook je gegevens achterlaten door het invullen van dit inschrijvingsformulier. Een calltaker neemt dan zo snel als mogelijk contact met je op. Dat is ten laatste de volgende werkdag. Intussen hoef je het callcenter niet meer te bellen! Je vraag is geregistreerd.

Waarom is het belangrijk dat je je nog laat vaccineren?

We hebben elke gevaccineerde nodig om het virus en zijn verspreiding onder controle te krijgen om zo onze vrijheid terug te winnen. En we zijn wel al op de goede weg! Meer dan 70% van de inwoners in al onze 8 gemeenten zijn al volledig gevaccineerd. Laat je dus zeker ook vaccineren!

Enkel je tweede prik gemist?

Ook deze kan je zelf online herinboeken. Klik hier voor meer informatie.

Wordt je in het najaar 12 jaar?

Je zal niet vergeten worden. ‘Nieuwe’ 12-jarigen zullen gevaccineerd worden. Ook wij wachten nog op meer duidelijkheid hoe deze vaccinaties georganiseerd zullen worden. 

Wat met de derde prik waarover wordt gesproken?

Woensdag 18 augustus is beslist een derde prik aan te bieden aan personen met verminderde immuniteit. Lees er hier meer over. Ook wij wachten nog op meer nieuws over hoe en waar deze vaccinaties zullen plaatsvinden. Hou dus zeker onze website en facebookpagina in de gaten! Van zodra wij meer nieuws hebben, zal je dit hier kunnen lezen.