Online vragen

  • 8 november 2021

Self Assessment Testing


WAT?

- Door deze vragenlijst in te vullen kunnen patiënten inschatten of een test voor corona (COVID-19) zinvol is.

- Heeft de patiënt milde symptomen die zouden kunnen wijzen op corona, dan kan hij/zij na het invullen van de vragenlijst zelf een code aanmaken om een coronatest te laten afnemen.

HOE WERKT HET?

- Met de aangemaakte code kan de patiënt dan een afspraak maken om bij een testcentrum langs te gaan of bij een apotheek in de buurt. De patiënt moet een (elektronische) afdruk van deze ingevulde vragenlijst kunnen voorleggen om de test te laten afnemen.

WAT MET QUARAINTAINE ATTEST?

Momenteel kan de patiënt die een CTPC-code verkrijgt via de self assessment test, in afwachting van het resultaat van de test GEEN quarantaine-attest krijgen. Komende dinsdag wordt aan de Nationale Arbeidsraad voorgelegd of deze patiënten automatisch een quarantaine-attest kunnen krijgen (voor 36u of 48u) na het resultaat van de self assessment test.


OPGELET!!

Een vragenlijst kan een medisch onderzoek niet vervangen. Indien de patiënt ernstige symptomen vertoont, tot een risicogroep behoort of indien de gezondheidstoestand snel achteruit gaat, wordt aangeraden om altijd contact op te nemen met een arts.


WEBSITE:

https://sat.info-coronavirus.be/nl/formulier/sat