Ontmettingsalcohol of hydroalcoholische oplossing: waar te vinden?

  • 25 maart 2020

De vraag naar ontmettingsalchol of hydroalcoholische ontsmettingsoplossingen voor de handenis groot.

 

 

 

 

KOVAG (Koninklijk Oost-Vlaams Apothekersgilde) vraagt ons om dit bericht bekend te maken aan de zorgverleners:

Apothekers kunnen een ontsmettende hydroalcoholische oplossing (formule WHO) bereiden. Deze bevat 70% à 85% alcohol en voldoet aan de vereisten voor desinfectie van bijv. handen. Dit is geen alcogel maar werkt even efficiënt (zelfde alcoholgraad). Voor alcogel ontbreken momenteel grondstoffen. Voor eerstelijnszorgverleners bereiden apothekers deze oplossing in flessen van 500ml of van 1L. Kostprijs: 10 à 13,5 EUR/liter (incl. 21% BTW en excl. leeggoed). Een prijsberekening kan opgevraagd worden.

Wij hebben tevens vernomen dat stokerijen hun productie sinds de uitbraak van de crisis hebben ingezet om ook ontsmettingsalcohol en/of ontsmettende handvloeistof op waterbasis te produceren. Onder meer stokerijen Rubbens, Filliers en Bruggeman zouden nu gemachtigd zijn om deze te leveren aan zorgverleners.

Ook Wase Werkplaats vzw heeft sinds 2 april 2020 een toelating heeft verkregen voor het op de markt brengen van 'W-pharma Handrub', een conform handontsmettingsmiddel in de strijd tegen het Coronavirus. De ontsmettende hydroalcoholische oplossing met 75% ethanol is bedoeld voor overheden, farmaceutische groothandels, bedrijven, ziekenhuizen en zorginstellingen. Info en orders: business@w-pharma.be, 03 710 95 02.

Tot slot ontvingen wij ook het bericht dat JETHAN Chemicals BV uit Kalken desinfecterende producten kunnen aanbieden, het zijn hydroalcoholische oplossingen aanbevolen door de Werelgezondheidsorganisatie voor het ontsmetten van de handen (Alco -Jeth 75) en ontsmetten van oppervlakken (Alco Clean 70). Info: +32 470 563 581.