'Op eigen benen staan' JAC jongerencampagne

  • 1 december 2020

 

Vandaag lanceert CAW het thema ‘op eigen benen staan’ van hun JAC jongerencampagne (jongerenaanbod van het CAW).  

 

Informatie

Het thema ‘op eigen benen staan’ gaat over de overgang naar volwassenheid en alle ‘firsts’ die daarmee te maken hebben: op kot gaan, studeren, alleen wonen, eerste lief, … Een moeilijke periode met veel uitdagingen. Momenteel doet corona daar nog een schepje bovenop.

Jongeren hebben het moeilijk. De laatste 2 maanden stelt de helft van de jongeren een vraag over psychisch welzijn, stress en draagkracht. 4300 jongeren klopten de laatste 2 maanden aan bij het JAC omdat ze zich niet goed in hun vel voelen. Toch merken we dat velen de stap naar professionele hulpverlening niet durven zetten. Daarom lanceren we vandaag de bekendmakingscampagne. Daarnaast willen we het taboe doorbreken en lanceren we #ROBY (Reality Of Being Young) en vragen we influencers, collega’s, cliënten en ex-cliënten op sociale media om eerlijk te vertellen hoe het vandaag met hen gaat, de realiteit.

 

Jouw steun voor meer welzijn

Wij willen je dan ook vragen om samen met ons deze campagne zo veel mogelijk te verspreiden naar het brede publiek. We focussen op sociale media zoals Facebook (@JACdoorCAW of @CAW) en Instagram (@JAC_door_CAW of @CAWGroep). We willen onze affiches zoveel mogelijk verspreiden. Hiervoor rekenen we ook op jouw hulp. 

 

Alvast bedankt om hieraan mee te willen werken en jongeren op deze manier sneller aan de juiste hulp te helpen.

Meer info over de campagne zal je vinden op www.jac.be.