Opening huisartsenwachtpost Schelde en Leie ‘1733’

  • 8 januari 2021

Op zaterdag 26 december werd met trots de nieuwe huisartsenwachtpost geopend door huisartsenkring Schelde en Leie in AZ Sint-Vincentius te Deinze.

Men kan er ieder weekend van vrijdag 19u tot maandag 8u en op feestdagen terecht voor niet-dringende hulpverlening via het nieuwe nummer ‘1733’.

De huisartsenwachtpost heeft betrekking op alle inwoners van de gemeenten Deinze, De Pinte, Nazareth, Sint-Martens-Latem en Zulte en brengt heel wat voordelen met zich mee.

Vijf jaar geleden ontstond het eerste idee rond de huisartsenwachtpost en na intensieve laatste maanden kon deze officieel geopend worden in december. De wachtpost bevindt zich op het gelijkvloers van de nieuwe ziekenhuisvleugel van het AZ Sint-Vincentius en dit vlak naast de spoedgevallendienst.

De wachtpost breng heel wat voordelen met zich mee en dit voor zowel de patiënt als de arts. De patiënt krijgt een betere dienstverlening door de nabijheid van labo’s, radiologie en een spoedgevallendienst. Artsen krijgen een betere technische en administratieve omkadering en een verhoogde veiligheid op het werk. Zo bestaat er een veiligheidsknop in het kabinet en wordt er voor elk huisbezoek assistentie van een hulpverlener voorzien.

Foto:  linksvoor: Dr. Johan Matthijs - voorzitter Huisartsenkring Schelde en Leie
         rechtsvoor: Dhr Jan Blontrock - algemeen directeur AZ St-Vincentius
         linksachter: Dr. Cédric De Jaeger
         rechtsachter: Dr. Pierre De Witte

Persberichten: