Oproep Lerend netwerk Family Solidarity 2.0 voor leerkrachten, pedagogische werkers en sociaal werkers

  • 2 september 2021

Hoe communiceer je als leerkracht en/of begeleider met gescheiden ouders? Wat is de positie van een plusouder als er zaken over het kind besproken worden? Wat doe je als een grootouder van één van de kinderen die je begeleidt mee beslissingen wil nemen? Wat als een broer of zus (gedeeltelijk) de ouderrol op zich neemt, bijvoorbeeld door te tolken?

Samen met jullie willen we vanuit de Arteveldehogeschool binnen het SBO-project Family Solidarity 2.0 op zoek gaan naar hefbomen om een meer inclusief gezinsbeleid te ontwikkelen. We organiseren daarom een multidisciplinair lerend netwerk met sociale professionals uit onderwijs, kinderopvang, jeugdwelzijnswerk en andere organisaties die werken met kinderen, jongeren en ouders..

Voor wie? 

Sociale professionals die werken met kinderen, jongeren en ouders

Wanneer?  

In schooljaar 2021-2022 organiseren we 3 bijeenkomsten van telkens 3 uur: in oktober, januari en mei.

Waar?  

De bijeenkomsten zullen doorgaan in Gent, op wandelafstand van het openbaar vervoer. Naast de 3 fysieke bijeenkomsten, zal er ook een online ondersteuningsaanbod zijn.

Hoe?  

Via casusbesprekingen, workshops, lezingen, uitwisseling met collega’s, een online platform… vangen we jullie uitdagingen op en ondersteunen we jullie.

Klik hier voor meer info.

Interesse om deel te nemen? Laat dan je gegevens achter via deze link.