Oproep: vrijwilligers gezocht contactpunt ELZ Scheldekracht

  • 11 augustus 2020

Ben je sociaal, meelevend en heb je een luisterend oor? Wil je mensen contacteren die in de nasleep van de coronacrisis te kampen hebben met angst, eenzaamheid of verhoogde kwetsbaarheid? Meld je dan als vrijwilliger om deze mensen te bellen of eens bij hen langs te gaan. 

We vragen je om met één of meerdere mensen regelmatig contact op te nemen. Zo bouw je een band op met de persoon en wordt de stap om vragen te stellen of noden door te geven kleiner. Je bepaalt zelf hoeveel mensen je wilt contacteren. Jouw telefoontje of bezoekje maakt écht het verschil.

Wie zijn we?

Eerstelijnszone Scheldekracht is een samenwerkingsverband tussen 8 gemeenten (Destelbergen, Laarne, Lochristi, Melle, Merelbeke, Wachtebeke, Wetteren en Wichelen) om de levenskwaliteit van elke persoon met een zorg- en/of ondersteuningsnood te optimaliseren. De contactvrijwilligers kaderen binnen de campagne ‘Samen veerkrachtig’ van Eerstelijnszone Scheldekracht.

Wat zit erin voor jou?

Je wordt ondersteund door Eerstelijnszone Scheldekracht, je krijgt vorming en een gespreksleidraad, je krijgt een onkostenvergoeding, je leert nieuwe mensen kennen in je gemeente of regio én je maakt het verschil voor iemand die het moeilijk heeft! 

Wat vragen we van jou?

- een groot inlevingsvermogen hebben en openstaan voor de moeilijkheden van
   de ander
- je eigen ideeën en oplossingen niet willen opdringen
- respect hebben voor ieders visie en overtuigingen
- voldoende draagkracht hebben en zelf momenteel geen grote emotionele 
   of psychische problemen hebben
- minimumleeftijd van 21 jaar
- bereidheid om opgevolgd en gecoacht te worden


Ben jij de vrijwilliger die we zoeken?! Of heb je nog bijkomende vragen?
Neem dan snel contact op via info@elzscheldekracht.be of via het nummer 0499/22 12 34.