Palliatieve Thuiszorg Dendermonde viert 25 jarige bestaan

  • 21 september 2022

Vrijdag 16 september vierde Palliatieve Thuiszorg arr. Dendermonde haar 25 jaar bestaan in het Kasteel van Lebbeke, samen met alle zorgpartners, waaronder ook Eerstelijnszone Dender.
Het werd een avond in verbinding met iedereen die zich inzet voor palliatieve zorg in onze regio. 
Boeiende sprekers zoals Walter Rombouts en Dirk De Wachter, die palliatieve zorg een warm hart toedragen, inspireerden ons met hun visie.
Palliatieve thuiszorg is binnen onze regio het aanspreekpunt als het gaat over palliatieve zorg. Samen met de hulpverleners uit de eerste lijn proberen zij iedere dag opnieuw hier vorm aan te geven. Dit door doorgedreven pijn- en symptoomcontrole, psychosociale ondersteuning voor zowel patiënt als mantelzorger, maar ook door stil te staan bij zingevingsvragen en vragen omtrent het levenseinde. Meer dan ooit proberen zij deze gesprekken tijdig aan te gaan.  Dit brengt rust en duidelijkheid voor zowel patiënt en zijn gezin, als ook voor de hulpverleners in eerste en tweede lijn.
Daarnaast willen ze niet wegkijken van de noden die zich nog aanbieden op vlak van palliatieve zorg. Er zijn nog zoveel taboes waar we in onze dagelijks werking tegenaan blijven botsen. 
Palliatieve zorg blijft een thema waar we als samenleving niet klaar voor lijken te zijn. En dit terwijl we allemaal verschillende vormen van verlies kennen in ons leven…
Het blijft vechten voor ruimte om nabij te mogen zijn, om verdriet te voelen en te tonen, om te spreken over dit thema. 
Eerstelijnszone Dender wenst alvast een van die partners te zijn om samen te streven naar een samenleving waar praten over sterven samen gaat met praten over het leven.


Meer weten over het Netwerk Palliatieve Thuiszorg Dendermonde? Dit kan via deze webpagina of via hun facebookpagina.