Patient Empowerment-symposium 'Samen naar morgen'

  • 1 september 2021

Op dinsdag 26 oktober grijpt het eerste Patient Empowerment-symposium plaats. Sprekers presenteren live vanuit het auditorium/de studio, deelnemers participeren digitaal.

Tijdens 12 korte sessies vertellen sprekers over hoe we tot wederzijds respect kunnen komen in de relatie zorgvrager-zorgverstrekker alsook de betrokkenheid van alle belanghebbenden aanwakkeren en vergroten.

Deelnameprijzen: 35 eur voor deelnemers uit zorgorganisaties en voor zorgverstrekkers, 10 euro voor zorgvragers en mantelzorgers.

Meer info over het programma + inschrijven

Op het symposium wordt ook het startschot gegeven van de campagne 'Elke stap zet je samen'. 

De basis van Patient Empowerment is een gelijkwaardige relatie zorgvrager-zorgverstrekker in wederzijds respect. In dat kader lanceert de vzw Patient Empowerment op 26 oktober voor het eerst een grootscheepse affiche- en socialemedia-campagne onder de titel ‘Elke stap zet je samen’. Dat gebeurt in samenwerking met tal van zorgorganisaties, ook in de eerste lijn en de geestelijke gezondheidszorg. 

De campagne bestaat uit pers- en redactionele informatie, affiches en banners voor websites en sociale media. De campagne richt zich tot de volledige zorgsector en ook tot de eerste lijn (huisartsenpraktijken, apotheken, paramedische praktijken, …). Alle mogelijke zorgorganisaties kunnen deelnemen. Deelnemen aan de campagne is gratis.

Meer info over de campagne 'Elke stap zet je samen'