Podologen actief in ELZ Scheldekracht tijdens COVID-19 crisis

  • 24 april 2020

De Belgische Vereniging der Podologen brengt jullie graag op de hoogte van de actuele activiteiten van de podologen tijdens de corona-crisis. 

Om zowel ziekenhuizen, schakelzorgcentra, voetklinieken en huisartsenpraktijken te ontlasten, kunnen en mogen podologen blijvend geconsulteerd worden voor essentiële zorgen bij risico-patiënten tijdens de corona-crisis: 
- diabetespatiënten (type 1 en 2 / risico 1-2-3)
- reumapatiënten 
- kankerpatiënten 
- patiënten met ingegroeide teennagels 


Daar wij - als podoloog- een erkend beroep zijn en volgens het KB 78 van maart 2016 het enige beroep zijn dat voetverzorging mag verlenen bij risico-patiënten, vinden wij hij het als beroepsvereniging uiterst belangrijk dat alle (partners van de) eerstelijnszones hiervan op de hoogte worden gebracht. 
 

Hieronder vind je een actueel overzicht van de podologen actief tijdens de corona-crisis in regio ELZ Scheldekracht. Uiteraard blijven alle aanvullingen op dit overzicht steeds welkom op info@elzscheldekracht.be 

xlsx bestandPodologen actief tijdens COVID-19 crisis _ regio ELZ SCheldekracht (6 kB)

 

Mieke Fransen is de verantwoordelijke voor de 'Podologenkring Scheldekracht'*, alsook de vertegenwoordiger voor de Podologen in de Zorgraad van onze Eerstelijnszone. Meer info is te verkrijgen via info@elzscheldekracht.be 

(*Wetteren, Wichelen, Laarne, Merelbeke, Melle, Destelbergen, Lochristi en Wachtebeke) 

Bekijk zeker ook de nieuwe facebookpagina van de Kring 'Podologen eerstelijnszone Scheldekracht'