Reservelijst(en) ELZ Scheldekracht

De derde prik-campagne in de vaccinatiecentra in de regio Scheldekracht* (Wetteren/Wachtebeke) is volop aan de gang.

Doordat bevestigen van de uitnodiging niet verplicht is, gebeurt het dat mensen niet opdagen. Dan kunnen aan het einde van een dag vaccins over zijn. Om dit probleem aan te pakken wordt er binnen ELZ Scheldekracht op twee manieren gewerkt.

1. Proactieve contactname door het lokale callcenter en invulling plaatsen vanuit QVAX

Het lokale callcenter contacteert proactief de genodigden die hun afspraak nog niet hebben bevestigd om op voorhand een zicht te krijgen op de vaccinaties die nog ‘open staan’.

Vervolgens worden, 1 of 2 dagen voor de dag zelf, personen opgeroepen vanuit QVAX. Daarmee worden plaatsen opgevuld die door annulaties zijn vrijgekomen.

Heb je nog geen derde prik gekregen? Dan kan je je inschrijven op QVAX! Lees hier ons nieuwsbericht van 02/12/2021 voor meer informatie.

2. Restvaccins aan het einde van de dag via een extra lokale reservelijst

Bij hoge tijdsdruk op de dag zelf kan het zijn dat het vaccinatiecentrum ook nog personen uit een extra lokale reservelijst oproept om er zeker van te zijn dat geen enkel vaccin verloren gaat!

Heb jij nog geen uitnodiging gekregen voor een derde prik? Kijk dan hier of je voldoe aan de voorwaarden:

  • Je woont in één van de gemeenten die het vaccinatiecentrum bedient.

    • Wachtebeke (inwoners van Destelbergen, Laarne, Lochristi en Wachtebeke)
    • Wetteren (inwoners van Melle, Merelbeke, Wetteren en Wichelen)
  • Je moet echt snel beschikbaar zijn (binnen het half uur in het vaccinatiecentrum kunnen staan).
    • Opmerking: In het formulier kan je kiezen tussen volgende mogelijkheden voor beschikbaarheid: Over de middag (weekdagen), in de vooravond (weekdagen), 's avonds (weekdagen), enkel in het weekend
  • Je hebt nog géén uitnodiging gekregen voor je derde prik.
  • Je interval moet verstreken zijn: je laatste prik was dus 4 (ingekort sinds 16/12) maand geleden (Pfizer), 4 maand geleden (AstraZeneca) of 2 maand geleden (Johnson&Johnson).

Geïnteresseerd en voldoe je aan de voorwaarden? Klik hier om je aan te melden!

Resultaat

Door op deze twee manieren te werken wordt de agenda zoveel mogelijk op voorhand gevuld en gaan er zeker geen (rest)vaccins verloren. Daarnaast volgen we maximaal de vooropgestelde vaccinatiestrategie van de overheid, met een focus op de prioritaire doelgroepen. Hiermee hopen we het gezondheidssysteem niet extra onder druk te zetten.

Nog vragen?

Heb je een vraag i.v.m. je vaccinatie? Bel dan naar het callcenter van vaccinatiecentra Wachtebeke en Wetteren via 0800 988 98.

Geraak je niet binnen in het callcenter? Dan kan je vanaf nu ook je gegevens en je vraag achterlaten door het invullen van dit inschrijvingsformulier.

Ingevuld? Een calltaker neemt zo snel als mogelijk contact met je op. Dat is ten laatste de volgende werkdag. Intussen hoef je het callcenter niet meer te bellen! Je vraag is geregistreerd.

(*de regio “Eerstelijnszone Scheldekracht” omvat de gemeenten Wetteren, Wichelen, Laarne, Merelbeke, Melle, Destelbergen, Lochristi en Wachtebeke)

Restvaccins reservelijst(en) ELZ Scheldekracht