Save the date: symposium gezonde mond op 14 november

  • 15 juli 2020

SAVE THE DATE! SYMPOSIUM GEZONDE MOND OP 14 NOVEMBER 2020

NIEUWSGIERIG NAAR ONZE ACTIVITEITEN EN WAT WIJ VOOR JOU EN JOUW ORGANISATIE KUNNEN BETEKENEN?

Op 14 november organiseert Gezonde Mond voor tandartsen, mondhygiënisten, huisartsen, zorgverleners en andere intermediairs het symposium ‘Preventieve mondzorg: de aanpak naar risicodoelgroepen’. Dit gaat door in de Montil in Affligem van 8.30 u. tot 17 u. Tijdens het symposium gaan enkele keynotesprekers dieper in op de mondzorg in Vlaanderen, het gezondheidsbeleid en de mondzorg in de eerstelijn. Bekijk hieronder alvast het programma. Meer info volgt snel!

Voor tandartsen en huisartsen is accreditering voorzien.

PROGRAMMA

THEMA 1: MONDGEZONDHEIDSBEVORDERING IN VLAANDEREN

Gezonde Mond heeft als partnerorganisatie van de Vlaamse overheid de voorbije 4 jaar verschillende projecten ontwikkeld en geïmplementeerd. We willen jullie laten kennismaken met onze projecten die momenteel lopen in Vlaanderen.

THEMA 2: ALGEMENE GEZONDHEIDSBEVORDERING IN VLAANDEREN

Binnen thema 2 bieden we 2 sessies aan. In sessie 1 wordt meer ingegaan op de algemene gezondheidsbevordering met onderwerpen binnen de algemene, sociale en mentale gezondheid. In sessie 2 belichten we enkele specifieke doelgroepen die in de praktijk over de vloer kunnen komen.

THEMA 3: BELEID IN DE EERSTE LIJN

Ook in de eerste lijn is er de laatste jaren heel wat aan het veranderen. Met enkele keynotesprekers willen we hierop inspelen, waarbij we uiteraard de link naar mondgezondheid maken, maar ook naar algemeen welzijn en het belang van de huisarts bij de mondgezondheid.

Afsluitend is er een panelgesprek met huisartsen, tandartsen en enkele ervaringsdeskundigen.

Download onze aankondiging in PDF-formaat.