Snel oproepbare zorgprofessionals en eerstelijnsmedewerkers voor vaccinatie regio Scheldekracht

  • 23 februari 2021

Vanuit ELZ Scheldekracht stellen we graag een lijst samen van "snel oproepbare zorgprofessionals en eerstelijnsmedewerkers", woonachtig in regio Scheldekracht (*) ifv eventuele 'restvaccins' op de geplande vaccinatiedagen in de regio.

Vermits bevestigen van de uitnodiging niet verplicht is, gebeurt het dat mensen niet komen opdagen op het voorziene vaccinatiemoment. Dan kunnen aan het einde van een vaccinatiedag vaccins over zijn. Om die niet te moeten weggooien, bellen we als ELZ mensen op die snel beschikbaar zijn vanuit onze 'reservelijst'.  
 

Ook bij de samenstelling van de reservelijsten, volgt ons vaccinatiecentrum de volgorde die bepaald is door de Vlaamse overheid.  

lKK3fKUjmlzg_C_hpM5V429V4fObP7Cu4QHqCTOohvii8j-c503uXGoB2R4uM5Ow1ahOEoORc7aBLGPEfk8gmI5ynXRhfHMZf8USPnYJF-2TqCrX5K5dooElL2a4y_jD4OIUS-9v

Hierbij worden eerst de zorg-en hulpverleners uitgenodigd, daaropvolgend de chronische patiënten en de 65-plussers. Zolang nog niet alle zorg- en hulpverleners gevaccineerd zijn, zullen we ons in eerste instantie baseren op de gegevens van de prioritaire zorg-en hulpverleners voor het samenstellen van onze 'reservelijst'. Gaandeweg zal deze lijst verder mee evolueren met de volgende uit te nodigen doelgroep.

De uitnodigingen worden telkens ongeveer 14 dagen voor de vaccinatiedag verstuurd aan actoren die op de officiële lijst van de overheid staan. Dus gaandeweg zullen ook meer en meer personen de officiële uitnodiging ontvangen van de overheid. Deze gespreide verzending kan verklaren waarom u bv. nog geen uitnodiging heeft ontvangen en uw collega wel. Het is hierbij belangrijk om te controleren of u op de officiële lijst staat, maar eenmaal dat officieel is, blijft het wachten op de officiële communicatie van de overheid.

Het concept van de 'reservelijsten' in onze Eerstelijnszone is een aanvullend circuit om de link te leggen naar eventuele restvaccins op concrete vaccinatiedagen. We richten ons hierbij nog steeds specifiek naar de professionals die nu vooraan de prioritaire lijst staan van de overheid en nog niet naar burgers, 65-plussers, of andere doelgroepen. 

Momenteel gaat het concreet over een 'reservelijst' voor volgende vaccinatiedagen in ELZ Scheldekracht: 

In het vaccinatiecentrum te Wachtebeke:

17/3, 09:00-12:30
18/3, 09:00-12:30
19/3, 09:00-12:30
25/3, 09:00-12:15
26/3, 09:00-12:20
--> de 2e dosissen zullen bij de 1e vaccinatie worden ingepland

In het vaccinatiecentrum te Wetteren: 

18/3, 09:00-17:00
25/3, 08:30-17:00
--> de andere 2e dosissen zullen bij de 1e vaccinatie worden ingepland

Indien in u nog geen uitnodiging van de overheid heeft ontvangen én in aanmerking komt voor deze 'reservelijst voor prioritaire zorg-en welzijnsprofessionals', gelieve uw gegevens dan in te vullen via dit formulier. Het callcenter zal u contacteren indien we effectief een afspraak kunnen aanbieden obv de beschikbare restvaccins op één van deze momenten. U krijgt in dat geval ook een afspraak voor de tweede dosis. Het is niet de bedoeling dat u hieromtrent zelf nog bijkomend contact opneemt met het callcentrum. 

We willen nogmaals met aandrang vragen om de vaccinatie-uitnodiging die u van de overheid zal ontvangen, ook effectief te bevestigen/verplaatsen. Zodat we weten hoeveel 'restvaccins' er zullen zijn. Dit zorgt ervoor dat wij het vaccinatieproces zo optimaal mogelijk kunnen organiseren. 

Wil je als prioritaire zorgprofessional de nieuwe vaccinatiedata opvolgen ifv deze 'reservelijst' of wil je bekijken of je reeds in aanmerking komt als 'nieuwe doelgroep' voor de reservelijst? Dat kan via www.elzscheldekracht.be (rechts bovenaan) en via facebook.com/elzscheldekracht.

(*regio ELZ Scheldekracht omvat de gemeenten Wetteren, Wichelen, Laarne, Merelbeke, Melle, Destelbergen, Lochristi en Wachtebeke)